Kultúra

Elmaradt a nagy beégés az idei Oscar-gálán

Warren Beattyék ezúttal nem szúrták el: jó embernek adták át a díjat. Guillermo del Toro azért vetett egy pillantást a borítékba, biztos, ami biztos.

Csak egy éve volt, így bizonyára mindenki emlékszik még az Oscar történetének legkínosabb blamázsára, mikor Warren Beatty és Faye Dunaway véletlenül rossz jelöltnek adta át a legjobb film díját. A Kaliforniai álom alkotói már percek óta mondták a köszönőbeszédet a színpadon, amikor beviharzott a színpadra valaki, és közölte, hogy rossz boríték került elő, így mégsem ők, hanem a Holdfény kapja az Oscart.

A Beatty-Dunnaway-páros idén újabb esélyt kapott, és sikerült is kiköszörülniük a tavalyi csorbát: ezúttal tényleg a díjazott film címét olvasták fel, így A víz érintése nemcsak másfél percre sütkérezhetett a reflektorfényben. Guillermo del Toro nem bírta ki, azért vetett egy huncut pillantást a borítékba, majd gyermeki örömmel mutatta fel, hogy tényleg az ő neve szerepel benne.

A kínos börleszk-jelenet tehát most elmaradt, ám így végképp semmi emlékezetes nem volt az idei gálában, ami az utóbbi évek legunalmasabbja volt. A tavalyira már csak a történelmi baki miatt is emlékezni fogunk. Na jó, azért idén is akadt pár emlékezetes pillanat, például az, hogy az Akadémia felhagyott kedvenc sportjával, a 14-edszer jelölt Roger Deakins szívatásával, aki végre megkapta első operatőri Oscarját a Szárnyas fejvadász 2049-ért.

Borítókép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik