Kultúra

Az Emoji-film hivatalosan is a legpocsékabb film lett

Négy trófeával Az Emoji-film tarolt a legpocsékabb filmek versenyében, az Arany Málnán, amelyben az Oscar-díjak ellenpontjaként hirdetnek ítéletet egy nappal a vörösszőnyeges gála előtt.

Az amerikai 3D-s számítógépes-animációs vígjáték, amelyben hangulatjelek beszélgetnek egymással, olyan jelentős kategóriákban diadalmaskodott, mint a legpocsékabb film, a legrosszabb rendező vagy a legsilányabb forgatókönyv.

A sötét ötven árnyalata című erotikus filmet két kategóriában díjazták, Kim Basinger elnyerte a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málnát, míg maga a produkció a leggyengébb folytatás kategóriában lett díjazott. A legrosszabb női főszereplő díját az örökös citromdíjas Tyler Perry érdemelte ki a Boo 2! A Madea Halloween című horrorvígjátékban nyújtott teljesítményével.

A férfiak mezőnyében Tom Cruise szerepelt le A múmia című akciófilm főszereplőjeként, míg a Megjött apuci! 2-ben komédiázó Mel Gibson kénytelen volt beérni a legrosszabb mellékszereplőt megillető Arany Málna-díjjal.

A Baywatch című tv-sorozat moziváltozata az “annyira rossz, hogy már szeretni lehet” kategóriában nyerte el a csúfondáros elismerést. Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapította John Wilson vágó és zeneszerző azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait jutalmazzák. A győztesek aranyfestékkel lefújt málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián, amelyet mindig az Oscar-gála előestéjére időzítenek.

A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg. Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek mintegy ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak és 40 dolláros (tízezer forintos) tagsági díjat fizetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik