Kultúra

Meghalt az egyik legismertebb bollywoodi színésznő

Sridevi 54 éves volt, és szívmegállás okozta a halálát az unokaöccse, a szintén színész, Mohit Marwah esküvőjén Dubajban – írja a Times of India.

A bollywoodi Sridevi Indiában az egyik legismertebb színésznőnek számított, ahogy sok bollywoodi családnál, úgy náluk is a legtöbb rokon szintén filmekben dolgozott. Annyira szerették az országban, hogy Sridevi 2013-ban megkapta a negyedik legfontosabb állami érdemrendet, a Padma Shrit. A díjat olyan indiai állampolgárok (vagy olyan más országból származó civilek, akik sokat tettek az országért) kapják, akik a tudományok vagy művészetek terén maradandót alkottak.

Indiát lesokkolta Sridevi halála, a legfontosabb bollywoodi színészek és színésznők gyászolták a halálhíre után, sőt, az indiai elnök, Ram Nath Kovind is megemlékezett róla egy posztban. „Lesokkolt a filmsztár, Sridevi halálának a híre, több millió rajongót hagyott összetörve. A Moondram Pirai, a Lamhe és az English Vinglish című filmekben nyújtott alakításai más színészek számára inspiráció marad. Részvétem a családjának és közeli hozzátartozóinak.”

A miniszterelnök, Narendra Modi szintén együttérzését fejezte ki: „a híres színésznő, Sridevi hirtelen halála szomorúsággal tölt el. Ő a filmipar egyik veteránja volt, aki hosszú karrierje során változatos és emlékezetes szerepekben játszott. A gondolataim a családjával és a rajongóival együtt járnak a gyász óráiban. Nyugodjon békében!”

Sridevi 1978-tól szerepelt bollywoodi filmekben, az alábbi kép 1985-ben készült. Az IMDb-jét itt találja.

Fotó: Getty Images

Kiemelt kép: Jag Gundu/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik