Kultúra

Gary Oldmanre a saját anyja se ismerne rá

Az Oscar előtt egy héttel még javában tart a gálaszezon, most hétvégén a sminkeseknek és fodrászoknak járó elismeréseket adták át Los Angelesben. Az Amerikai Horror Story és A legsötétebb óra is tarolt, amire azért lehetett szánni. Churchill hivatalba lépéséről és a nácikkal való béke opciójáról szóló filmet bár nem annyira dicsértük, azt azért kerek perec kimondtuk, hogy Gary Oldmannek járna egy Oscar. Az alakítása mellett a maszkja se semmi, a színész teljesen felismerhetetlen Churchill arca mögött.

A kosztümös film, és a maszk kategóriájában is Joe Wright filmje nyert.

Adjanak már végre Gary Oldmannek egy Oscart!
Gary Oldman élete alakítását nyújtja Winston Churchill szerepében, de ettől szükségszerűen jó is lesz A legsötétebb óra?

Ezen kívül díjazták az Amerikai Horror Story című sorozatot, a Trónok harcát, az Én, Tonyát, de még a Tökéletes hang harmadik részét is a kortárs filmek kategóriájában. A teljes listát a Varietyn találja.

A legérdekesebb mégis mind közül A legsötétebb óra, amit órákon át, precíz munkával rakott össze Kazuhiro Tsuji maszkmester. Ő jegyzi például Jim Carrey fejét is A Grincsből. Ha nem Kazuhiro nyeri az Oscart, nincs igazság, erre egy nemrég kirakott werkvideó is bizonyíték.

Kiemelt kép: UIP-Duna Film

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik