Kultúra

Betiltanák A szabadság ötven árnyalatát

A nemrég mozikba került film egy francia katolikus csoport szemét szúrja, akik leginkább arról híresek, hogy bőven van tapasztalatuk a mozgóképek ellehetetlenítésében, hiszen korábban már sikeresen elérték, hogy a filmszínházak ne tűzhessék műsorukra a Lars von Trier rendezésében készült Antikrisztus-t.

Mielőtt persze azt gondolnánk, hogy az egyesület a filmben fontos szerepet betöltő szexualitás miatt akadt ki A szabadság ötven árnyalatá-ra, érdemes tudni, hogy a katolikusok teljesen érthető módon csak azt szeretnék elérni, hogy a 12 éven aluliak számára tilos váljon a Christian Grey és Anastasia Steele sztoriját lezáró film megtekintése.

A Magyarországon 18-as karikával futó film Franciaországban teljesen érthetetlen módon bárki számára megtekinthető, szóval akár egy csoport első osztályos általános iskolás is besétálhat a moziba, hogy jegyet váltsanak az erotikát azért bőven tartalmazó filmre.

„Agyrém, hogy ezt a filmet hétévesek is megnézhetik. Be kell tiltani a 12 éven aluliak számára!” – fakadt ki a katolikus csoport ügyvédje, ugyanakkor az nem teljesen világos, hogy miért pont 12 éves korban határozzák meg a tiltást, hiszen az E. L. James regénye alapján készült alkotás tényleg olyan film, amire bőven ráillik a 18-as karika, még akkor is, ha a mozgókép nem is olyan szaftos, mint az eredeti verzió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik