Kultúra

Al Pacinót is utoléri a zaklatási botrány

Az HBO-féle Paterno című életrajzi drámában, amelynek itt az első előzetese.

Habár évek óta egyre kevesebb produkcióban vállal szerepet, azért idén is jelentkezik egy új filmmel a négy Arany Glóbusszal és egy Oscar-díjjal kitüntetett Al Pacino, aki legközelebb nem mozi-, hanem tévéfilmben lesz látható. Ő alakítja ugyanis a címszereplőt az HBO gyártásában készülő Paterno című alkotásban, amelynek megjelent a teljes előzetese.

A megtörtént eseményeken alapuló alkotás Joe Paternóról szól, aki az amerikai főiskolai futball történetének egyik legsikeresebb edzője volt. Paterno 46 éven át irányította a Pennsylvaniai Egyetem csapatát, mígnem aztán 2011-ben távozni kényszerült, miután fény derült arra, hogy a segédedzője, Jerry Sandusky másfél évtized alatt összesen 10 fiút molesztált és bántalmazott szexuálisan. Az egy évvel később, 85 éves korában elhunyt Paternóval kapcsolatban máig kérdéses, hogy mennyit tudott az utóbb 60 év börtönre ítélt Sandusky tetteiről. A film pedig azt dolgozza fel, hogy az edzőlegenda hogyan élte meg és próbálta kezelni a botrányt, illetve az azzal kapcsolatban nekiszegezett kérdések tucatjait.

A főbb mellékszerepeket Riley Keough, Peter Jacobson és Annie Parisse játsszák az Oscar-díjas Barry Levinson rendezésében közelgő filmben, amely április 7-én fog debütálni az HBO amerikai csatornáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik