Kultúra

Törőcsik Mari: Masszív csaj vagyok

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 02. 22. 11:23

Úgy érzi magát, mint akit megrágtak és kiköptek, de röhög rajta.

A 168 Óra Kárász Róberttel (Robival) velemi házában látogatta meg a többszörös Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas 83 éves színésznőt. Az írás egy része felidézi, miként kezdődött Robi és a művésznő kapcsolata, miért tekintik a Premier KultCafé megváltozott munkaképességű dolgozói családtagnak Törőcsik Marit.

Az interjú érdemi részéből kiderül, hogy Törőcsik Mari nem szereti, ha valaki késik, főleg úgy, ha látogatói miatt már reggel kilenckor felkel, ami ritka, van úgy, hogy délig alszik. Nem tűri, ha művésznőnek szólítják, de az ajándék sárga rózsáknak és annak örül, hogy kijött a kórházból.

Úgy érzem magam, mint akit megrágtak és kiköptek. De röhögök rajta, jól vagyok. Sétálok, néha megengedem, hogy meglátogassanak.

Elárul olyan kulisszatitkokat, hogy kedvencétől, a sonkás tésztától eltiltották orvosai és Pilinszky Jánost és Fejes Endrét tartotta legjobb barátainak. Beszél a régi színházi életről, azt mondja, a sors mindig tenyerén hordozta.

Most is azért jöhettem haza a kórházból. Amikor Makk Karcsival túléltünk egy dél-amerikai földrengést, akkor is így éreztem. (…) Isten mindig fogta a kezem. Elkényeztetett a sors, elém tálalta a színpadi álmokat is, nem kellett vágyakozni rájuk.

Koltai Lajos és Jordán Tamás is megkereste szereppel, de még nem döntött.

Tudják, az nagyon fontos, hogy szeretem-e a szöveget. Mert ha nem, akkor nincs kedvem megtanulni.

Mesél színházi, helyi barátairól, arról, hogy néha egyikükkel iszik egy Unicumot a helyi kiskocsmában. Már megelégeli a kérdéseket, de azért mesél a szerelmeiről, arról, hogy az első férjétől egy nap után vált el, Bodrogi Gyulával kilenc évig élt együtt, de a nagy szerelem Maár Gyula volt.

Aztán ő is üzen a fogyatékossággal élőknek, inna velük egy feketét. Úgy tervezi, ha megerősödik, ősszel őket is meglátogatja.

Masszív csaj vagyok. Remélem, hogy ősszel mehetek. Az első utam a Nemzeti Színházba vezet majd, a második pedig önökhöz. De előtte odatelefonálok, hogy készítsék el a feketém!

Amikor vendégei feltápászkodnak, hogy ne zavarják tovább, azt mondja, ha zavarnák, kidobná őket, majd végül meg is teszi.

Kiemelt fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.