Kultúra

Folytatást kaphat 2017 legjobb horrorja

Jordan Peele nagyon szívesen mutatna meg további történeteket a Tűnj el! világából.

A Tűnj el! sokak szerint a tavalyi év egyik legjobb filmje, és ha ezt még nem is fogadjuk el, az akkor is kétségtelen, hogy a legsikeresebb horror 2017-ben Jordan Peele Tűnj el! című mozija volt. Még ha itthon nem is ment akkorát: bár itthon hagyományosan erős a horrorfilmek nézettsége, ez a rasszizmusról, elnyomásról, PC-ségről szóló film témájában sokkal inkább az amerikai közönségben rezonál. Ott viszont nagyon: a kritika és a közönség is szerette, és a díjszezon sem feledkezett meg róla: két BAFTA-ra, két Golden Globe-ra és négy Oscarra jelölték Peele horrorját, egyértelműen jelezve a változásokat a zsánerben.

A horror az idén végleg túllépett az agyatlan ijesztgetésen
Már rég nem elég egy ronda, ijesztő gonosz, zubogó vér, és negyedóránként háromszor a frászt hozni a nézőre. Az év horrorja is bizonyíték erre, de a folyamat, ami életre hívta, nem most kezdődött.

A film rajongói most jó hírt kaptak: ugyan nagyon óvatosan, de Peele úgy nyilatkozott, hogy ha rajta múlik, lesz folytatás. A Hollywood Reporter kérdésére az író-rendező-producer egészen pontosan úgy fogalmazott:

Azt mondhatom, hogy határozottan, komolyan átgondolom majd. Imádom azt a világot, és úgy érzem, vannak még elmesélhető történetek. Nem tudom még, hogy pontosan mik ezek, de vannak lezáratlan kérdések.

 

Lásd élőszóban:

A Tűnj el! a legjobb film-jelölés mellett a legjobb rendezés, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb férfi főszereplő díjára is esélyes a március eleji Oscar-gálán. Peele-ről legutóbb az a hír jött, hogy témánál maradva a The Twilight Zone című klasszikus horrorsorozat rebootján dolgozik a CBS megbízásából.

Kiemelt kép: UIP Duna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik