Kultúra

Tévésorozat készül Conan, a barbár kalandjaiból

Az Amazon jelentette be a produkciót, amely a tervek szerint olyan lesz, mint a Trónok harca.

A Deadline számolt be róla, hogy a mozifilmek után a tévéképernyőkön éledhet újjá a nagy harcos Conan, a barbár, akinek történeteiből az Amazon Studios készít fantasy akció- és drámasorozatot.

A sorozat a Conan karakterét a világgal még az 1930-as években megismertető Robert E. Howard művein fog alapulni a fő kreátora az a Ryan Condal lesz, aki a Kolónia több részét és a Dwayne Johnson főszereplésével készült Herkulest is írta. A pilotot és (ha beindul a sorozat) jó néhány további epizódot a Trónok harcán is dolgozó Miguel Sapochnik fogja rendezni, az executive producer pedig Warren Littlefield lesz, aki a Fargo és A szolgálólány meséje producereinek is egyike.

Az Amazon nem titkolt szándéka, hogy a Trónok harcához hasonló fantasysorozat készítsenek.

Howard Conan-történetei már számos nyomtatott és mozgóképes alkotást ihlettek az elmúlt évtizedekben, a legismertebbek azonban továbbra is az 1982-es Conan, a barbár és az 1984-es Conan, a pusztító című mozifilmek, melyekben az akkor még nem világsztár Arnold Schwarzenegger keltette életre a harcost. Ugyan az első filmből 2011-ben készült egy remake Jasson Momoa főszereplésével, illetve az elmúlt években többször is lehetett arról hallani, hogy egy újabb filmben Schwarzenegger ismét eljátszaná a már korosodó Conant, az előbbi megbukott a mozikban, míg az utóbbiból a mai napig nem lett semmi.

Kiemelt kép: Universal Pictures/Dino De Laurentiis Company

Ajánlott videó

Olvasói sztorik