Kultúra

Tarantino ezt a döntését bánja legjobban az életben

Ő vette rá a Uma Thurmant, hogy üljön be abba a kocsiba, ami végül fának csapódott. A rendező most elmesélte, ő hogy emlékszik a történtekre.

A korábban kiváró Uma Thurman a múlt héten látta elérkezettnek az időt, hogy megossza a maga metoo-történetét a nyilvánossággal: A New York Times-nak nemcsak azt mesélte el részletesen, hogy miként zaklatta Harvey Weinstein, de azt is, hogy Quentin Tarantino veszélybe sodorta az életét a Kill Bill 2. forgatásán, mikor tiltakozása ellenére is rávette, hogy leforgasson egy autós jelenetet, amihez a színésznő kaszkadőrt kért. Thurman végül belement, hogy ő üljön a volánnál, ám Tarantino ígéretével ellentétben az út kanyargott, az autó pedig veszélyesnek bizonyult, így végül nagy sebességgel egy fának csapódott. Thurman súlyosan megsérült, később azzal vádolta Tarantinót, hogy meg akarta ölni. A balesetről készült felvételt csak 15 évvel később kapta meg, a New York Times cikkében ez is megtekinthető.

Tarantino most reagált Thurman állításaira, nagy részüket megerősítve, és hozzátéve, hogy ezt a döntését bánja legjobban az életben.

Bűnös vagyok abban, hogy én ültettem be őt abba az autóba, de nem úgy vagyok bűnös, ahogy az emberek most gondolják rólam. Mindenki csak vezetésként tekintett a jelenetre, nem kaszkadőrmunkaként. Talán úgy kellett volna, de nem tettük. Biztos vagyok benne, hogy amikor ennek lehetősége felmerült, ingerült voltam és forgattam a szememet, de abban is, hogy nem dühöngtem

mondta a Deadline-nak a rendező, azt is elismerve, hogy felszólította Thurmant, hogy gyorsan hajtson, hogy lobogjon a menetszélben a haja. És azt is, hogy az útviszonyokat csak az ellenkező irányba tesztelték.

Én mondtam neki, hogy minden rendben lesz. Én mondtam neki, hogy egyenes az út. Én mondtam, hogy az egész biztonságos. És nem volt az. Tévedtem. Nem kényszerítettem bele a kocsiba, azért ült be, mert bízott bennem, és hitt nekem.

Tarantino egy másik ügyben is magyarázkodásra kényszerülhet. Előkerült ugyanis egy 2003-as hangfelvétel, ahol a a nemi erőszakért elítélt Roman Polanskit veszi hevesen védelmébe, olyanokat mondva, hogy ez nem erőszak, mert szerinte nyilvánvaló, hogy a 13 éves lány is akarta a szexet.

Tarantino: Az nem nemi erőszak volt, amikor Polanski egy 13 éves lánnyal fajtalankodott
Egy most előkerült hangfelvételen a filmes arról beszél, szerinte az áldozat is akarta az aktust.

Borítókép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik