Kultúra

Stephen King morbid viccel haragította magára az internet népét

Az író utólag bocsánatot kért, amiért az Egyesült Államokban a héten történt súlyos vonatbaleseten poénkodott.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szerdán súlyos vonatbaleset történt az Egyesült Államokban, amikor a virginiai Crozet mellett egy szerelvény nekiütközött egy szemetes autónak. A szerencsétlenségben sokan megsérültek, a kukásautó vezetője pedig életét vesztette.

Republikánusokkal teli vonat csapott el egy kukásautót
Halottja is van a komoly amerikai vonatbalesetnek.

Az amerikai Amtrak vasúttársaság menetrend szerint közlekedő vonatán a Republikánus Párt több képviselője és munkatársa is utazott, közülük mindenki megúszta sérülés nélkül az ütközést.

Az eseményre reagálva osztott meg egy viccesnek szánt bejegyzést a Twitteren Stephen King, aki a republikánusok és Donald Trump egyik legnagyobb bírálójaként „karmának” nevezte a balesetet.

Ez aztán számos twitterezőt felháborított, még úgy is, hogy a világhírű író nem sokkal később egy másik posztban hozzátette, „természetesen sajnálja, hogy a teherautó vezetője meghalt”.

Ekkor azonban már késő volt, mert rengetegen megharagudtak az íróra. Néhányan még azt is bejelentették, hogy eztán bojkottálják Kinget, aki utóbb ismét klaviatúrát ragadott és bocsánatot kért.

Meglehetősen meggondolatlan volt a vonat és a teherautó ütközésével kapcsolatos tweetem, amiért bocsánatot kérek (ha szükséges). Arra is rá kell mutatni, hogy azok a republikánusok, akik szavazáskor szívtelenek tudnak lenni, azonnal leszálltak, hogy segítsenek.

— írta bejegyzésében a 70 éves horroríró.

Kingnek azonban még a bocsánatkéréssel sem sikerült teljesen lecsillapítani a kedélyeket. Az azóta érkezett reakciók között többen továbbra is mélységes felháborodásuknak adnak hangot. Olyan is akad, aki közölte, megy és elégeti a tulajdonában lévő King-regényeket, akkorát csalódott az íróban.

Stephen King bosszút állt Donald Trumpon, amiért az blokkolta őt a Twitteren
Az írófejedelem természetesen ugyancsak a Twitteren közölte, mivel bünteti az elnököt.
Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Jim Spellman

Ajánlott videó

Olvasói sztorik