Kultúra

Egy magyar operatőr filmje óriási sikert aratott egy amerikai fesztiválon

Az Index szúrta ki, hogy a Rév Marcell fényképezte Assassination Nation volt az első nagy üzlet a utah-i Sundance Filmfesztiválon. A film jogait az Oscar-esélyes Én, Tonya forgalmazó cége, illetve a Russo-testvérek új vállalkozása, az AGBO vásárolta fel 10 millió dollárért, a Deadline beszámolója szerint ez az első nyolc számjegyű ajánlat a fesztiválon, ahol évről évre rengeteg indie-film talál forgalmazóra.

A Sundance-en egyelőre a Netflix és az Amazon sem talált még rá a megfelelő filmre, a Russo-testvérek (Anthony és Joe Russo többek között olyan filmeket rendeztek, mint az Amerika Kapitány vagy a 2018-ban mozikba kerülő Bosszúállók) és az Én, Tonyát képviselő Neon meglehetősen komoly pénzekért csapott le a szombaton bemutatott Assassination Nationre.

A filmet  Sam Levinson rendezte, és állítólag jól fogadta a közönség, annak ellenére, hogy nem egy könnyed két óráról van szó. Az Assassination Nation vetítése egy figyelmeztetéssel indult, miszerint a nézők szexizmus, rasszizmus, erőszak és törékeny férfi-egó szemtanúi lesznek, a Paper úgy fogalmazott, hogy egy feminista bosszúhorrort láthattak.

Az előzetesből nagyjából kiderül a film nagyon is aktuális története: valaki sorra felrakja az emberek személyes képeit, üzeneteit a netre. Az ismeretlen ellen négy lány veszi fel a kesztyűt, miután megtudták, hogy az ő privát és intim dolgaik is kiszivárogtak.

Rév olyan nevekkel dolgozott együtt, mint a modell Suki Waterhouse vagy Bella Thorne, korábban pedig például a Fehér Istent, a Jupiter holdját, a Balaton Methodot vagy a Viharsarok című filmet forgatta.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Olvasói sztorik