Kultúra

Kiszáll az X-aktákból Gillian Anderson

A színésznő egy interjúban erősítette meg, hogy az új évadban alakítja utoljára Dana Scullyt.

Napokon belül elstartol az X-akták legújabb évada, amely immár a tizenegyedik lesz az évtizedes szünet után 2016-ban újraindított kultsorozat történetében. Hogy mégis hány további évadot tervez még a szériát 25 éve kitaláló és azóta is író Chris Carter, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre a tizenkettediktől kezdve nehéz dolga lesz, ugyanis az egyik legendás főszereplőt, Dana Scullyt alakító Gillian Anderson nemrég megerősítette, hogy miként azt már korábban megszellőztetették, kiszáll a sorozatból.

Ez lesz számomra a vége. Én kezdettől fogva mondtam. Kicsit meg is lepődtem a bejelentésemre érkezett reakciókon, merthogy én korábban azzal a tudattal voltam, hogy egy évadot csinálunk

— mondta a TV Insidernek Anderson, arra utalva, hogy két éve még arról volt szó, hogy csupán egy minisorozat erejéig folytatják az X-aktákat.

A sorozatban nyújtott alakításáért 1993-ban Arany Glúbuszt nyert színésznő bejelentése egyúttal az is következik, hogy a tengerentúlon holnap startoló új évad végén valamiféle lezárást kap majd Scully és ugyancsak legendássá vált partnere, Fox Mulder (David Duchovny) kapcsolata.

Már nem kell sokat aludni az új X-Aktákig
Ráadásul szinte azonnal a világpremier után láthatjuk magyarul. Mulder és Scully visszatérnek.

A tizenegyedik évadról már megtudtuk, hogy a legutóbbival ellentétben már nem hat, hanem tízrészes lesz és az évadnyitót, illetve az évadzárót is Chris Carter írja és rendezi. Ezek az epizódok állítólag a sorozat ufós mitológiáját boncolgatják majd tovább, miközben a közbülső részek ettől a kettőtől független, önálló cselekményűek lesznek. A félelmetesnek és fordulatosak ígérkező új szezonban Anderson és Duchovny mellett Mitch Pileggi (Walter Skinner) és William B. Davis (Cigarettázó Férfi) is vissza fog térni.

Az új évad nyitóepizódja idehaza két nappal a világpremier után, január 5-én fog debütálni a Coolon.

Kiemelt kép: Getty Images/WireImage/Daniel Zuchnik

Ajánlott videó

Olvasói sztorik