Kultúra

Meghalt A muzsika hangja 68 éves színésznője

Heather Menzies-Urich (a borítóképen az alsó sorban láthatja, balról a második) családi körben, szenteste halt meg, miután nemrég rákkal diagnosztizálták. A színésznő fia egy közleményben tudatta a halálhírt.

Színésznő volt, egy balerina, és élvezte az életet, amennyire csak tudta. Nem voltak fájdalmai, de négy héttel azután, hogy agytumort állapítottak meg nála, 7 óra 22 perckor vette az utolsó lélegzetét ezen a világon.

– írta a Variety.

A 68 éves színésznő leghíresebb szerepe az 1965-ben készült és öt Oscar-díjjal jutalmazott A muzsika hangja volt Julie Andrews-zal a főszerepben. A musical máig népszerű, Heather Menzies-Urich Louisa karakterét alakította. Ez volt a második filmje, 1964-ben 15 évesen ugyanis szerepet kapott egy tévésorozatban.

A kanadai származású színésznő tizenéves korában költözött a családjával Los Angelesben, ahol szinte azonnal munkát kapott. A muzsika hangjában ő volt a harmadik legidősebb von Trapp-gyerek. Később leginkább tévéfilmekben és sorozatokban játszott, férjét, Robert Urichot egy reklámfilm forgatásán ismerte meg a ’70-es évek közepén. Férje még 2002-ben halt meg a rák egy ritka fajtájában, azóta alapítványt indított, Menzies-Urich rákkutatásra és a betegeknek gyűjtött.

Kiemelt kép: Shawn Ehlers / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik