Kultúra

Bárcsak politikusokat hívtak volna Badár Sándorék helyett a Honfoglalóba

Annyira megnéztük volna, ha Orbán Viktor harcol a megyékért Gyurcsány Ferenccel és mondjuk Vona Gáborral, de ehelyett a köztévé inkább hírességekkel indította el a Honfoglalót. Ahogy már megírtuk, az első héten ismert emberek játszanak majd a Dunán – adásonként hárman –, a kérdéseket pedig Szente Vajk olvassa fel. Hétfőn Nacsa Olivért, Harcsányi Leventét és Badár Sándort hívták el, de akárhogy is próbálkoztak, gyengére sikerült a vetélkedő. Nem egészen működik élőben a Honfoglaló, túl gyorsan kell válaszolni a kérdésekre, amit nem sikerült humorral ellensúlyozni, hiányzott a feszültség.

Az eredeti verzióhoz hasonlóan itt is tippelős körrel döntöttek arról, hogy ki melyik megyéből indul, majd ugyanezzel a módszerrel osztották fel az országot a három játékos között: aki az adott kérdésre a legközelebbi helyes választ adta a legjobb idő alatt, az választhatott területet. A felosztás után jöhetett a hadjárat, Harsányi Leventéék egymást támadták egy adott sorrendben, négy lehetséges opció közül böktek rá a jó válaszra. Aki pedig a legtöbb pontot szerezte, az a pontjainak százszorosát nyerte, a második pedig a tízszeresét.

Szente Vajk úgy kezdte a műsort, hogy a „tudás hatalom”, mutatnánk is pár kérdést az első Honfoglalóból. Voltak nyilván általánosabbak – főleg karácsonyi témában –, amik simán elfértek volna az online játékban, de az alábbiak kiütéssel nyertek.

Edda

Fotó: MTVA

Harsányi Levente csodálatos élete

Fotó: MTVA

Általános műveltség

Fotó: MTVA

A híres karácsonyfa

Fotó: MTVA

Az év filmje

Fotó: MTVA

Kiemelt kép: MTVA

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik