Kultúra

Azért lesz jobb lehetőség Kevinnél karácsonykor

A karácsonykor az ember általában három dologgal tölti az idejét: eszik, még többet eszik és filmet néz. A mozizáshoz pedig a két ünnep között még Netflix sem kell feltétlenül, ez az az időszak, amikor egymás után adnak a csatornák olyan filmeket, amiket már ezerszer láttunk, de szenteste mégsem bírjuk őket kihagyni. Lássuk a karácsonyi kínálatot Kevinestül, amiről már egy ideje tudjuk, hogy átsétált a TV2-höz. Tévézzen, filmezzen, amennyit csak bír!

December 24.

Szenteste, amikor már mindenki túl van a vacsorán, egészen sok minden közül lehet válogatni Kevintől a Hobbitig. Miután késő délután a TV2 lenyomta a Shrek-maratont, még nem dobja be a nagyágyút, 18.50-től a Sztárban sztár + 1 kicsi zenés műsor különkiadásával jelentkezik, és csak ezután, 21.15-től jön a Reszkessetek, betörők! első része.

A RTL Klub a Kevin előtt nem sokkal, 20.35-től egy közepes vígjátékkal, az Ilyen az élettel kezd Katherine Heigllel és Josh Duhamellel a főszerepben, majd a Szerencsecsillag című francia drámát nézheti 22.45-től. A Viasat3-on jön a szokásos karácsonyi hangulat olyan filmekkel, mint a Sztárom a párom 18.30-tól és a nagy klasszikus az Igazából szerelem után, a Holiday Kate Winslettel, Jude Law-val, Cameron Diazzal és Jack Blackkel 21.00-től. Aki meg lemaradt, december 25-én elölről kezdheti mindkét filmet a Viasaton késő délután.

Fotó: Getty Images

Ha nem akarunk a három fő csatornán ragadni, akad még lehetőség, például James Cameron Avatarja a SuperTV2-n 18.45-től,  vagy a Film+-on A hobbit – Váratlan utazás 20.30-tól, aminek a folytatását, a Smaug pusztaságát másnap nézheti meg ugyanebben az időpontban. Végül, de nem utolsó sorban egy magyar filmet is ajánlunk az AMC-n, a Liza, a rókatündér 20.15-kor kezdődik a csatornán.

December 25.

Karácsony első napján már nem ennyire szuper a kínálat, ahogy haladunk előre a naptárban, úgy fogynak az értékelhető filmek, de 25-én azért még van remény. Sajnos az RTL KLub mintha feladta volna a versenyt Kevinnel szemben, ugyanis 20.45-től a Gorilla bácsit vetítik Vin Diesellel, mindeközben a Reszkessetek, betörők! második része 20.35-kor kezdődik a TV2-n.

A Viasat3 hétfőn vág neki egy Harry Potter-sorozatnak, 21.00-kor adják le a Titkok kamráját. A Coolon szintén nosztalgiázhatunk, 18.30-tól Lindsay Lohan klasszikusa, az Apád-anyád idejöjjön! megy majd, a SuperTV2-n pedig Reese Witherspoon hasonló csúcspontját, a Doktor Szöszi első részét nézhetjük 21.00-tól.

Fotó: Getty Images

December 26.

A csatornák keddre érezhetően felélték a tartalékaikat, ezen a napon már csak az igazi hardcore-tévések találnak maguknak néznivalót egy-két kivétel mellett. 26-án az RTL Klubra A nemzet aranya – Titkok könyve jutott Nicolas Cage-dzsel 20.40-től, a TV2-re pedig a Hupikék törpikék 2. 18.50-től és a Megjött apuci Mark Wahlberggel 21.00-től.

A Viasat karácsony másnapján is Harry Potterezik 21.00-tól a Tűz Serlegét nézheti. Az RTLII-re érdemes kapcsolni, ugyanis 22.00-tól a négy Oscar-díjat nyert Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) kezdődik. Akinek Michael Keaton annyira nem jön be, az maradhat a Doktor Szöszi második részénél 21.00-tól a SuperTv2-n, vagy A hobbit – Az öt sereg csatáját 20.30-tól a Film+-on.

Csak szegény Chevy Chase és a Karácsonyi vakáció maradt ki a sorból.

Kiemelt kép: Getty Images 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik