Kultúra

Szabadlábon védekezhet a metálzenekar, akik a turnébuszukban erőszakoltak meg egy nőt

Óvadék nélkül távozhattak a lengyel Decapitated tagjai, miután egy nő nemi erőszakkal és emberrablással vádolja a komplett zenekart. A gyanúsítottak, Wacek Kieltyka, Michal Lysejko, Rafal Piotrowski, Hubert Wiecek nem érintkezhetnek egymással, kizárólag az ügyvédek jelenlétében találkozhatnak, illetve nem hagyhatják el Washington államot a tárgyalásig – írja a spokesman.com

Az eset még augusztus 31-én egy washingtoni buli után történt Spokane-ben. A deathmetált játszó zenekar állítólag meghívta egy italra a buszukra az áldozatot és egy barátnőjét, ahol a két nő kellemetlenül érezte magát. Mikor egyikük kiment a mosdóba, követte a négy férfi, a kezét hátraszorították, a falnak, illetve a tükörnek nyomták, miközben megerőszakolták.

A metálosokat Los Angelesben, egy következő koncerthelyszínen tartóztatták le szeptember 9-én, és visszavitték őket Washington államba, 100 ezer dolláros óvadékot állapítottak meg. A gyorsított eljárás tárgyalását december 18-ra tűzték ki, de úgy néz ki, hogy egy későbbi időpontban hozhatnak ítéletet az erőszak és az emberrablás vádjában. Addig is Wacek Kieltyka, Michal Lysejko, Rafal Piotrowski és Hubert Wiecek szabadlábon védekezhetnek, mivel az útlevelükért cserébe kiengedték őket a börtönből. A zenekarért egy lengyel politikus, Dominik Tarczynski kezeskedett,

a bírónak szánt levelében biztosította a hatóságokat arról, hogy a vádlottak megjelennek a tárgyalási időpontokon, és nagyon komolyan veszik az ügyet. 

Hozzátette, hogy nagyon aggódik a lengyel férfiakért, reméli, hogy jól vannak.

A turnébusz mosdójában erőszakolt meg egy nőt a komplett deathmetal zenekar
A lengyel együttes mind a négy tagját letartóztatták Los Angelesben.

A védelem ügyvédje tagadja a vádakat, szerintük a lányok szabad akaratukból mentek a buszba, és távoztak onnan, hogy a kettő között mi történt, az a következő tárgyaláson, január 18-án derülhet ki.

Kiemelt kép: Instagram

Ajánlott videó

Olvasói sztorik