Kultúra

Roman Polanskit ismét gyerekmolesztálással vádolják

Nem sokkal azután, hogy a 84 éves rendező legújabb filmje, a Based on a True Story bemutatóján, Zürichben nyilatkozta, hogy vége a liliomtiprásos ügyeinek, újabb lehetséges áldozat vádolta erőszakkal. Most pedig ismét vizsgálatot indított a Los Angeles-i rendőrség, mivel egy nő azt állítja, hogy 1975-ben molesztálta az Oscar-díjas Roman Polanski egy fotózáson 10 éves korában – írja az LA Times.

Az ügy elévült, nem lehet vádat emelni – az 1992 előtt, kiskorúakat érintő molesztálási vádak esetében tehetetlenek a hatóságok – , de ettől függetlenül a rendőrség nem hagyja annyiban, arra számítanak, hogy esetleg olyan bizonyítékokat tárhatnak fel, amik jól jöhetnek más tárgyalások folyamán. Marianne Barnard októberben jelentette a rendőrségen, hogy 1975-ben molesztálta a rendező, egy fotózáson vette rá 10 évesen, hogy meztelenül, csak egy szőrmekabátban álljon modellt. Barnard azt mondta, hogy a Weinstein-ügy miatt állt ki a nyilvánosság elé, az a többtucatnyi nő bátorította, akik felszóltalak a hollywoodi producer ellen, illetve

egy online petíciót is indított, hogy Roman Polanskit rakják ki a filmakadémiából. 

Roman Polanski szerint vége van a liliomtiprási ügynek
A rendező a Based on a True Story című új filmje premierjén szólalt meg a témában.

Polanski tagadja a vádakat, de ezzel még nem biztos, hogy vége a botránynak. Bár egy korábbi interjúban elmondta, hogy annak idején bűnösnek vallotta magát, és leülte a büntetését egy 13 éves lány bedrogozásáért és megerőszakolásáért, az amerikai hatóságok nem hagyják ennyiben. Egy kaliforniai bíró, Scott Gordon pár hónappal ezelőtt utasította el Polanski legutóbbi kérelmét, folytatná az ügyet.

Kiemelt kép: Adam Nurkiewicz/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik