Kultúra

A néma lány és a bizarr halember története

Még szeptemberben megmutattunk egy rövid részletet Guillermo del Toro új meséjéből, most pedig kijött A víz érintése (The Shape of Water) hivatalos előzetese, mivel az Egyesült Államokban a héten mutatják be a filmet. Del Toro legújabb misztikus története a 60-as évek Amerikájában játszódik, ahol a hidegháborús fegyverkísérletek után egy furcsa félig hal, félig ember kerül egy laboratóriumba. Egy néma takarító (Sally Hawkins) furcsa, és közeli kapcsolatot alakít ki a halemberrel, akit a Guillermo del Toro-filmekből már jól ismert Doug Jones (A Faun labirintusa) játszik. Az viszont a trailerből is kiderül, hogy a lénynek borzalmas kínokat kell elszenvednie, ugyanis nem mindenki áll hozzá olyan pozitívan, mint Elisa Esposito, a takarítónő.

A sztorit a rendező és Vanessa Taylor írták, és a Blue Jasmine-ért 2014-ben Oscarra jelölt Hawkins mellett több nagy név szerepel a filmben, Michael Shannont és Richard Jenkinst szintén láthatjuk a nálunk februárban mozikba kerülő produkcióban. A filmet már végigfesztiváloztatták, és

Velencében el is hozta az Arany Oroszlán-díjat. 

A rajongóknak az előzetes mellett érdemes megnézni egy friss Vice-videót is, amiben Guillermo del Toro Los Angeles-i dolgozószobájában mesél arról, hogyan találja ki a lényeit. Nem szereti a Google-t, igyekszik nem a korábbi emlékeiből, és mások alkotta szerzetekből dolgozni, abból maximum csak egy másolat lesz.


A hazai mozik február 22-től vetítik A víz érintését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik