Kultúra

Csodás karácsonyi ajándék lehet az ecstasy-tablettákból készült montázs

A kortárs művészet támogatása karácsonykor is kutyakötelesség: vásároljon például pörgetőből készült egyedi műalkotásokat!

Nem egyszerű a karácsonyi ajándékozást úgy megoldani, hogy ne legyen se túl filléres, se túl anyagias, hogy kerüljük az untig ismételt ajándékokat, és így tovább. Az Urban Player például belefutott Paolo Moreno egészen különleges alkotásaiba, melyekkel egészen biztosan izgalmasan – és pörgősen – alakulhat az ünnep. Moreno ugyanis Chemical X néven egészen egyedi műalkotásokat árul: képmontázsai ecstasy-tablettákból készülnek, mert miért ne.

Az ekiből kirakott templomablakok után most jóval minimalistább dizájnra váltott, ráadásul új képei, melyek egyszerű formákat és betűket ábrázolnak, lényegesen könnyebben be is férnek a fa alá, mint a templomablakok. Van aranyozott tabi is, az egyedi ajándékokért viszont egészen komolyan a zsebébe kell nyúlnia a kortárs művészet pártolóinak, Moreno képei ugyanis 260 és 495 fontos – kilencvenkétezer és százhetvenhatezer forintos – áron érhetők el. Az egyedit, ugye, meg kell fizetni.

Ez a mosolygós arc például röpke 495 fontért vásárolható meg. Fotó: Chemicalx.co.uk (ahogy kiemelt képünk is)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik