Kultúra

Pumped Gabó azért szereti Anger Zsoltot, mert ő volt Obi-Wan magyar hangja

Már el is felejtettem, miért is olyan zseniális a Celeb vagyok, ments ki innen!, lehet, hogy valakiben Bódi „többetnemvetkőzöm” Sylvi meztelen fürdőzései maradtak meg a korábbi évadokból, de nekem inkább az, hogy fetrengek a röhögéstől, főleg az elején, amikor még nem untak bele a tábori körülményekbe a versenyzők. A hétfőn indult első rész alapján az RTL Klub nem tudott hibázni, a casting tökéletes, Puskás Peti kellemes csalódás, Kiss Ramóna csak kicsit idegesítő és erőltetetten vicces. Mindenekelőtt a celebek a futottak még és az A-lista kategóriájában:

  1. Anger Zsolt
  2. Cicciolina
  3. Halász Klaudia
  4. Herczeg Zoltán
  5. Kabát Péter
  6. Koholák Alexa
  7. Köllő Babett
  8. Lukács Miki (Mikike)
  9. Pintér Tibor
  10. Pumped Gabó
  11. Tóth Andi
  12. Wossala Rozina

A helyszín ismét Dél-Afrika, ugyanaz a dzsungel, ami 2014-ben volt kétszer. A formátum egyébként már régóta sikeres nálunk, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, 2008 óta fut a Celeb vagyok, de a reality sosem a celebekről szólt teljesen, Sebestyén Balázs és Vadon Jani paraszt humora hozta ki az egészből a maximumot. Na, most ehhez képest óriási rizikó volt, Kiss Ramónát és Puskás Petit elvinni egész Afrikáig, hogy ott élőben poénkodjanak. Félreértés ne essék, piszok nehéz meló lehet spontán vicceket mondani egymás után, de itt ez a dolguk a műsorvezetőnek, attól nem nő a nézettség, ha csak unalmasan felsorolják, hogy ma Gabó volt a szarfelelős, Anger Zsolt meg babot főzött rizzsel. Puskás Peti egészen jól veszi a kanyarokat, sokkal jobban, mint Kiss Ramóna, és egyből be is szólt Kabát Petinek, hogy hiába néz sok természetfilmet, az Oroszlánkirály most nem számít.

Puskás szerencsére azt is feljegyezte, amikor Kabát dzsungelnek nézte a fenyőerdőt. 

Fotó: RTL Klub / Celeb vagyok, ments ki innen! Facebook

A Celeb vagyok, ments ki innen!-ben összesen tizenkét ismert ember költözött a dzsungelbe pár hétre vagy hónapra, a tét sok-sok pénz, és a nézők szavazhatnak, hogy ki szenvedjen még egy kicsit. Illetve ott vannak az extra kiszúrások a bátorságpróbák képében, ahol az eddigi évadok alapján erősségi, ügyességi feladatokra lehet számítani egy-egy undorító kajálós résszel megspékelve. Az összezártság általában jó kis veszekedésekhez, klikkesedéshez vezet majd, innen látom, hogy az idei mezőnyben Koholák Alexa (Címlaplány, Éjjel-nappal Budapest, Konyhafőnök VIP) lesz a főnökösködő, királyságot vizionáló játékos, aki csatlósok mellett sok ellenfelet gyűjthet maga köré.

Az első rész alapján kifejezetten jól rakta össze a csatorna a celebeket, bár azt még nehéz megjósolni, hogy mikor fárad el Pumped Gabó csajozhatnéka és humora. Remélem, soha, mert ha Kabát Petivel összefognak, simán eldzsungeleznek a végéig, ugyanis mondhat bárki bármit a népbutításról, a realityk káros hatásairól, Pumped jól áll a médiának, és fordítva. Az őszintesége a kulcs, amit ha nem vált aprópénzre, még lehet pár műsora, van dumája, vállalja, hogy nem egy Mensa-tag, és a fehérjén kívül csak Cicciolina D (E?) kosara érdekli jobban.

Fotó: RTL Klub / Celeb vagyok, ments ki innen! Facebook

Természetesen megelőzte a Celeb vagyokra felpumpált Pintér Tibort is (de a műsorban csak Tenya, ez van a pólójára írva) a meztelenkedésben, Gabó az első percekben lógott ki a bérBMW ablakán póló nélkül, majd nézett Kiss Ramónára szerelmesen, miután a műsorvezető füttyentett egy olyan vagányat. Ja, és azt se felejtsük el, hogy nem szégyelli, hogy ha valakit nem ismer, és azt sem, hogy

Anger Zsoltot azóta szereti, mióta megtudta, hogy a Star Wars második trilógiájában ő kölcsönözte Obi-Wan Kenobi magyar hangját. 

Kabát Peti a másik nagy találat, rá viszont nem tennék nagyobb összeget, hogy a cipőjét be tudja kötni egy erős női kéz segítsége nélkül, van egy olyan érzésem, hogy szereti, ha kiszolgálják gondoskodnak róla. Aztán ott van a gasztrós szekció, az RTL éppen a múlt héten köszönt el Anger Zsolttól és Wossala Rozinától a Konyhafőnökben, aztán gyorsan vitte őket tovább. Anger úgy látszik, bevált, de azért fura látni celebeskedni, kilóg a sorból.

A többiekből egyelőre nem sokat láttunk, a csapat fele feladatozott eddig, felmásztak egy vízeséses tetejére, majd lecsúsztak egy drótkötélpályán, ami ha jól emlékszem, nem egészen új ötlet, 2014-ben is hasonló volt a nyitókoncepció, csak akkor fordítva tették meg az utat, felülről lefelé.

Fotó: RTL Klub / Celeb vagyok, ments ki innen! Facebook

A Celeb vagyok egyetlen veszélye, hogy könnyen kifújhat, ha elfárad a műsorvezetők és a játékosok humora, már most, a kezdésnél éreztem, hogy az erős pillanatok ellenére időnként leült a sztori. De az élőzés egy tök jó fordulat, az előre leforgatott formátumokhoz képest, és nem lepődnék meg, ha a Celeb vagyok csúnyán lehagyná az Ázsia Expresszt, a Tv2 saját gyártású szenvedős/utazós realityjét. Utóbbi előnye lehetett volna, hogy nem egy Afrikába kitelepült ValóVilágot láthatunk napról napra, hanem folyamatosan új tájakat ismerhetünk meg. Az Ázsia Expressz sajnos nem tudta kihasználni az adut, szóval az RTL Klubon az ország szeme, hogy mennyire tudja izgalmassá tenni, hogy tizenkét celeb egy táborban küzd és hisztizik.

Ördög Nóra ázsiás műsorában nekünk kellemetlen, ahogy könyörögnek a celebek
„Plíz, vigyél el, plíz, plíz, plíz“ - nagyjából ennyiből áll a TV2 új realityje, az Ázsia Expressz. Ettől még a helyszín gyönyörű, és Kulcsár Edina-rajongók előnyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik