Kultúra

A brit férfi, aki visszaköltözött a negyvenes évekbe

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2017. 11. 20. 13:48

Az időutazást sajnos ő sem találta fel, de otthona kapuján belépők máris hetven évet ugranak vissza az időben.
Korábban a témában:

Ben Sansum első látásra átlagos középkorú férfinak tűnik: van egy háza, egy autója, és egy jó munkája a British Airwaysnél – munkaideje letelte után azonban hazatér cambridgeshire-i otthonába, és a kapun belépve hét évtizedet utazik vissza az időben.

A harmincöt éves férfi ugyanis úgy gondolja, hogy szülei gyerekkorának éve sokkal élettelibbek voltak: a háború után az emberek gondolatait a szomorú közelmúltról elterelni kívánó divat, zenék, autók, termékek, és minden, ami akkor körülvette az embereket.

Ben hosszú éveken át vágyott rá, hogy ne csak gondolatban, de kézzelfogható formában is a múltban érezze magát, így mostanra különböző bolhapiacokról, online piacterekről, illetve régiségboltokból már egy egész otthonnyi, két világháború közt született bútort, valamint mindennapi tárgyat vásárolt össze, házát pedig ezekkel rendezte be.

Ezalól kivétel persze a viktoriánus kor végén született, ma is tökéletesen működő tűzhelye, és az egyetlen modern részlet: a kedves minifüggöny mögé rejtett hűtőszekrény.

A BBC közel négyperces riportja ezt a házat mutatja be, ahol minden egy brit gyár terméke, ahol a tervezett elévülés intézményét még hírből sem ismerték:

Nem ő az első

Hasonló időutazók persze a világ más pontjain is léteznek: egy Washington államban élő házaspár például már hét éve él úgy, mintha még mindig 1895-öt írnánk, sőt, ők még a hűtőszekrénytől is meg tudtak válni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.