Kultúra

A Bőrpofa lesz az év legbrutálisabb horrorja

Erről árulkodik a hazai korhatár-besorolása és az új szinkronizált előzetese, amely komoly vérengzést ígér. Trailer.

Megkapta hazai korhatár-besorolását az Alexandre BustilloJulien Maury páros rendezésében közelgő Bőrpofa (Leatherface), amely annyira durva lesz, hogy idehaza kizárólag felnőttek számára ajánlottként (X) kerül majd a mozikba. A mostanra szinkronizált előzetest kapó produkció azt fogja elmesélni, hogyan vált gátlástalan sorozatgyilkossá az 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás hírhedt gonosza.

1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a hajtóvadászat, amelyet a lánya halála miatt bosszúszomjas helyi seriff, Hal Hartman (Stephen Dorff) vezet. Hamarosan előkerül a motoros fűrész is, és olyan borzalmak várnak a fiatalokra, melyek hatására egyikükből vérengző szörnyeteg válik.

A néhai Tobe Hooper rendezte A texasi láncfűrészes mészárlás 1974-ben világszerte sokkolta a nézőket kendőzetlen brutalitásával és nyers képi világával. A történet szerint egy család foglyul ejtett egy baráti társaságot, majd kegyetlenül megkínozta és felfalta őket. A család feje, Bőrpofa, aki motoros fűrésszel csonkította meg áldozatait, a filmtörténelem ikonikus gonoszává vált, a film pedig a műfaj klasszikusává.

A negyedik Texasi láncfűrészes-horrorként készült Bőrpofa december 28-án fog a mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik