Kultúra

Újabb nő vádolja zaklatással Dustin Hoffmant

A fiatal drámaíró azt hitte, tényleg a filmötlete érdekli a színészt, de kiderült, hogy egész másról van szó. Hoffman még nem reagált a vádakra.

Az eset 1991-ben történt, de Wendy Riss Gatsiounisnak évekbe telt feldolgozni a traumát. A jelenleg sikeres tévés producer akkoriban kezdő íróként próbált egyről a kettőre jutni New Yorkban, és kapott egy hatalmas lehetőséget: Dustin Hoffmannal és Murray Schisgallal, az Aranyoskám forgatókönyvírójával találkozhatott, akiket érdekelt egyik darabjának filmadaptációja. Utóbbi már az első megbeszélésen arról érdeklődött, hogy van-e férje vagy barátja Gatsiounisnak, de Hoffman ekkor még leállította, játékosan megjegyezve: tudhatná, hogy már nem lehet így beszélni a nőkkel, változnak az idők.

A második találkozón viszont már korántsem volt ilyen visszafogott az akkor 54 éves színész. Váratlanul megkérdezte a húszas éveiben járó Gatsiounistől, hogy került-e már intim viszonyba 40 fölötti férfivel.

Igyekeztem a darabról beszélni és próbáltam visszaterelni a filmötlethez a témát. Akkor Dustin Hoffman felállt és közölte, hogy el kell intéznie egy kis ruhavásárlást egy közeli hotelben, és van-e kedvem menni vele. Azt mondogatta: gyere, gyere velem ebbe a közeli hotelbe

– idézte fel Gatsiounis a Varietynek.

Mivel nem volt hajlandó, Hoffman faképnél hagyta, Shisgal pedig közölte vele, hogy igazából nem érdekli őket a színdarabja, mert túl film noiros.

Az író majdnem sírva hagyta el a találkozót, amely hosszú időre megtépázta önbizalmát. „Sokáig kínzott az emlék, hisz én csak ez a kis író voltam, és ő volt a hősöm” – mondta Gatsiounis, aki azért jött elő most a történettel, hogy bátorítsa a szexuális zaklatás áldozatait arra a megszólalásra.

Ez már a második zaklatási vád Hoffmannal szemben a napokban. Anna Graham Hunter szerdán állt elő azzal, hogy 17 éves gyakornokként zaklatta a színész egy 1985-ös forgatáson. Hoffman a hír után bocsánatot kért, és azt mondta, az eset nem tükrözi, milyen is ő valójában. Gatsiounis történetére viszont még nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik