Kultúra

Titokzatos szabót játszik az utolsó filmjében Daniel Day-Lewis

Előzetest kapott a Phantom Thread című dráma, melyben a visszavonuló színészikon egy szerelembe eső ruhatervezőt alakít. Trailer.

Júniusban rázta meg a filmvilágot a nagy bejelentés, miszerint 60 évesen felhagy a színészettel és már csak egyetlen utolsó filmet készít el a három Oscar-díjjal kitüntetett Daniel Day-Lewis.

A nyáron még nem lehetett tudni, hogy mi is lesz az a bizonyos utolsó filmje, mígnem aztán kiderült, hogy a hatszoros Oscar-jelölt Paul Thomas Anderson által írt és a rendezésében készülő Phantom Thread című romantikus drámáról van szó, melynek most megjelent a posztere és az első előzetese.

Annapurna Pictures/Focus Features

Az 1950-es években játszódó Phantom Thread főhőse a Londonban élő ruhatervező: Reynolds Woodcock (Day-Lewis), aki megrögzött agglegényként csakis a munkájának él és a szakma egyik legjobbjaként tartják számon. A szabászatát a húgával, Cyrillel (Lesley Manville) együtt működtető Woodcock egy nap aztán megismerkedik a fiatal pincérlánnyal, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan minden másnál fontosabbá válik a számára és előbb a szeretője, majd a múzsája lesz. Igen ám, csakhogy ez a változás teljesen felborítja Woodcock addigi rendezett és a világ szeme elől gondosan óvott életét.

A Phantom Thread december 25-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Kiemelt kép: Annapurna Pictures/Focus Features

Ajánlott videó

Olvasói sztorik