Kultúra

Enyedi Ildikó és társai meglépték, amit a szakmának már rég meg kellett volna

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

újságíró. 2017. 10. 18. 15:44

A Testről és lélekről rendezője Gigor Attilaával, Janisch Attilával és Szöllősi Barnabással nyílt levélben áll ki Sárosdi Lilla és az áldozatok mellett.
Korábban a témában:

A Testről és lélekről rendezője három társával, Gigor Attila és Janisch Attila rendezővel és Szöllősi Barnabás forgatókönyvíróval nyílt levélben álltak kis Sárosdi Lilla és minden áldozat mellett, miután Sárosdi a napokban megosztotta történetét, miszerint húsz évvel ezelőtt egy már akkor is nagy nevű színházigazgató szexuálisan zaklatta.

A Peticiók.com-on elérhető felhívásban Enyedi Ildikó és társai a színházi és filmes szakma nevében fejezik ki szolidaritásukat Sárosdi Lilla és mindenki iránt, akivel szemben szexuális, mentális vagy bármilyen más nemű erőszakot követtek el. Mint írják

Lilla bátorsága reményeink szerint kiáltás lehet a többi áldozatnak, hogy nincsenek egyedül, és figyelmeztetés a molesztálóknak, hogy bizonyos bűnök a mi szemünkben nem évülnek el, és a cinkos vagy tehetetlen hallgatás időszaka véget ért.

Szerintük az egyének és intézmények is önvizsgálatot kellene tartsanak, mert a hallgatással lehet, hogy a hasonló eseteket segítik elő, a nyílt levél aláírásával pedig lehetőségük nyílik az elhatárolódásra és arra is, hogy az áldozatok felé támogatásukat fejezzék ki.

Meggyőződésünk, hogy ilyen személynek semmilyen oktatási vagy szakmai intézményben nincs helye, velük közösséget mi, aláírók nem vállalunk. Aláírásunkkal minden áldozatot arra bíztatunk, hogy vegyenek részt abban a társadalmi diskurzusban, amelynek során sérelmeiket kibeszélhetik, feldolgozhatják és akár jogi útra is terelhetik.
Enyedi Ildikó, rendező
Gigor Attila, rendező
Janisch Attila, rendező, egyetemi oktató
Szöllősi Barnabás, forgatókönyvíró, egyetemi oktató”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.