Kultúra

Majka és ByeAlex obszcén klipje sok volt az NKA-nak

Október elején jött ki Majka és ByeAlex új formációjának klipje, az u, u, u. Sokan megdöbbentek, hogy miért született meg a szám, hogy hogyan jutott el a jelenleg az X-Faktor zsűrijében ülő ByeAlex a Kedvesemtől eddig a szövegig:

Szoros a nadrág, mert már ingerled régen

letolom flegmán térdig, ülj bele szépen.

Így jutott el ByeAlex a bölcsész dalolgatástól egy csöcsös-majkás videóklipig
Négy év kellett hozzá, de ez a ByeAlex már rég nem az a ByeAlex, aki szarukeretes szemüvegben dalolt a kedveséről.

Alig két héttel a premier után a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) is kiadott egy közleményt, mivel több jelzés érkezett a klip miatt. Az NKA 100 ezer forintos támogatást adott a videó elkészítésére, így a ByeAlexék használták a logójukat. Az NKA közleményében az olvasható, hogy a jövőben bővítik a pályázati dokumentációk tartalmát.

Jelen pályázati felhívás nem írta elő a klipek forgatókönyvének, illetve dalszövegének benyújtását, ebben az esetben a két előadó eddigi munkássága alapján szavazott bizalmat a Kollégium.

A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.

A fenti elvek figyelembevételével az ügy kapcsán a jövőben bővítjük, pontosítjuk a pályázati dokumentáció tartalmát. Emellett azt is haladéktalanul megvizsgáljuk, hogy milyen arányú támogatás esetén, milyen formában indokolt az NKA logójának használata.

– olvasható az NKA oldalán.

Fotó: Neményi Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik