Kultúra

Fotósorozat: Amerika elhagyatott Playboy-villája

A sztriptízklubcézár Bully Hull távolról sem érte be az átlagossal.

A Tennessee állambeli Chattanooga leginkább polgárháborús csatatérként, valamint ipari központként ismert – itt állt a világ első Coca-Cola palackozóüzeme –, de a város szép számmal tartogat meglepetéseket is. Ezek közül a legmeglepőbb talán a sztriptízklubokkal dúsgazdaggá vált Bully Hull bulivillája, a városra néző Tiki Palace.

A két év tervezés után, Ed Ball tervei szerint megszületett ötszázhúsz négyzetméteres villa 1972-ben nyílt meg, és már az első évben közel tízezer látogatót vonzott.

A három hálószobával is bíró épület központjába egy Playboy-nyúl alakú, fűthető, 3,5 méter mély, csillárokkal megvilágított medence került, aminek a biztonság kedvéért az aljára is kirakták a Playboy ikonikus logóját, hogy mindenki biztosan észrevegye a párhuzamot.

A többi szoba sem volt ám egyszerűbb: a kisebb-nagyobb bárokkal, tükrökkel, márványoszlopokkal, színezett üveggel és műkővel jól megrakott belső tér minden része a hetvenes évek hedonista luxusát sugározta, a szobákat pedig belső kommunikációs rendszer kötötte össze, de a visszavonulók a hálószobákban álló jókora tévéken akár a medence körüli történéseket is nyomon követhették.

A város felé néző teraszon is állt persze bár, sőt, egy tizenkét személyes jacuzzi és szauna is garantálta a vendégek kényelmét.

A nyolcvanas évek azonban egy fokkal rosszabbul alakultak Hull számára, hiszen adóelkerülésért bíróság elé került, a villa pedig elhagyatottá vált. A férfit később húszéves börtönbüntetésre ítélték, azzal a váddal, hogy bérgyilkost fogadott fel saját felesége megölésére.

Az elmúlt tizenöt évben az épületet a környéken élők szerint több család is elfoglalta kisebb-nagyobb időre, de a terep végül a vandáloké lett, akik természetesen jól elbántak vele.

Az Abandoned Southeast bloggere tavaly nyáron járt az épületben, és fényképezte végig az összes szobát, melyeket némi képzelőerővel még láthatunk úgy, ahogyan az negyven évvel ezelőtt festhetett.

A házat a város alig egy hónappal ezelőtt, szeptember 7-én végül leromboltatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik