Kultúra

Agyonlőtték a Narcos című sorozat egyik készítőjét Mexikóban

Carlos Muñoz Portal lövedékek által szaggatott holttestét az ország középső részén, egy erőszak sújtotta régióban, Hidalgo állam határától nem messze találták meg az autójában, egy elhagyatott területen – számolt be a Business Insider.

A filmes azért utazott oda, hogy forgatási helyszíneket találjon a Netflix drogbárókról szóló sorozatához, a Narcos-hoz.

Muñoz már több nagyszabású produkciónak dolgozott Mexikóban, például a Sicario – A bérgyilkos vagy az Apocalypto című filmek készítésében is részt vett. A Netflix az alábbi közleményt adta ki:

Értesültünk arról, hogy Carlos Muñoz Portal, nagy becsben tartott helyszíni felderítőnk elhunyt. Részvétünket fejezzük ki a családjának. A halálának körülményei még nem tisztázottak, a hatóságok nyomoznak az ügyben.

Hidalgo államban a legmagasabb az erőszakos elhalálozások száma Mexikóban. Csak júliusban 182 emberölés történt itt, ami azt jelenti, hogy 100 ezer lakosra több mint 12 jutott abban a hónapban.

A helyszíni jelentések szerint a filmes ügyét nehezen tudják felgöngyölíteni a nyomozók a szemtanúk hiánya miatt.

Eldurvul a drogháború a Narcos 3. évadában
Ebből ad ízelítőt a Netflix sorozatának vadiúj előzetese.

A Narcos negyedik évada a hírhedt Juarez kartell tevékenységébe engedne betekintést, a mostani gyilkosság viszont megkérdőjelezi a mexikói forgatási helyszínt, ami több száz helyinek jelenthetett volna munkalehetőséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik