Kultúra

Drakula-előzményfilmet készíthet az AZ rendezője

Andy Muschietti fogja levezényelni a produkciót, amelyben az 1897-es Drakulát író Bram Stoker megismerkedik a vámpírral.

A Variety számolt be róla, hogy a Paramount Pictures stúdió zöld utat adott az egyelőre szimplán csak Dracula munkacímű produkciónak, amely a vámpír legendás történetének előzményeit fogja elmesélni.

A Variety értesülése szerint a Paramount aukción vásárolta meg a Dracula filmes jogait és

az adaptációt az az Andy Muschietti rendezheti, aki eddig a 2013-as Mamát és a világszerte csütörtökön mozikba került AZ-t dirigálta.Akárcsak Muschietti első két nagyjátékfilmje esetében, úgy az új Drakula-mozit is az argentin származású direktor nővére, Barbara Muschietti, illetve a testvérpárral együtt dolgozó Roy Lee fogja producerálni.

A rövid szinopszis szerint a Dracula 1868-ban játszódik és az író Bram Stokert helyezi a középpontba, aki 21 évesen találkozik a (feltehetően a vámpírt jelentő) gonosszal, melyet aztán foglyul egy ősi toronyban.

A történetnek az a különlegessége, hogy az 1897-es Drakula című klasszikust jegyző Stoker dédunokája, Dacre Stoker dolgozta ki a sci-fi és horroríró J.D. Barkerrel közösen, hovatovább ez az első olyan előzménysztori, melyet a Stoker műveinek jogait birtokló Bram Stoker Estate is hivatalosan elismer.

Jelenleg még bizonytalan, hogy mikor kezdik el forgatni az új Drakula-filmet, miután a kritikusok által világszerte dicsért (és nagyon valószínű, hogy az év egyik kasszasikerévé váló) AZ sikere nyomán Muschietti hirtelen igencsak kapóssá vált Hollywoodban. Ezt bizonyítja az is, hogy a Dracula és a bohóchorror folytatása mellett már a Shadow of the Colossus című fantasy rendezését is elnyerte.

Már biztosan folytatást kap az AZ
Ugyanis elkezdték kidolgozni a bohóchorror második részt, melynek immár a munkacíme is ismert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik