Kultúra

Ha bánja, hogy kihagyta a legkülöncebb hazai fesztivált, van egy jó hírünk

Még nem késő fel- vagy visszavenni a fesztiválnacit és összenőni egy programfüzettel néhány napra.

Duplázik a hazai fesztiválok legkülöncebbike, szeptemberben – kissé visszafogottabban ugyan – de ismét lesz Everness a Balatonon. A helyszín a régi-új Alsóörs, ahová idén költözött a nyári nagy testvér. Tudja, ez az a fesztivál, ahol folyamatosan olyan szavak repkednek, mint tudatosság,  egység, összekapcsolódás, meg szeretet, és meglepően furcsák kedvesek az emberek. És, tényleg.

Fotó: 24.hu / Bielik István

A szervezők az Indián Nyárra intimebb légkört és komoly elmélyülést ígérnek, mivel a programok nagyrészt kapcsolódnak egymáshoz, egymásra épülnek. Transzlégzés, családállítás, théta-healing – furán hangzik? Azon gondolkodik, milyen csodabogarak fordulnak meg itt? Mutatjuk:

És miféle helyen? Ezt is:

De vissza az önismerethez. A szervezők ígérete szerint Palacskó András, Kereszty András, Somogyi Péter a teremtés témakörét járja körül, Redő Júlia pedig az együttműködő kommunikációról beszél majd. Garami Gábor Az én utam című sorozat részeként mesél az életéről, míg Szabó Norbert Ádám elmondja, milyen, ha valaki a világon elsőként kajakozza át az Atlanti-óceánt.

Fotó: 24.hu / Bielik István

Azért nem úgy kell elképzelni, hogy mindenki három napig lótuszülésben ül egy jógamatracon. Szűcs Hajnal öt elem, Lajprem Kaur és Edina Bir Devi shakti táncot oktat majd. De lesz NIA, szamba az Energia Positivával, csikung és meridián torna is. Jógaórát tart – mások mellett – Dada Ravi maori szerzetes és Stepan Cristanov tartja.

A zenei színpadokon pedig fellép például a JamEse, az indiai Tapi Project, az egzotikus hangszereken játszó Meybahar, a Samsara Boulevard, Gozlán Fatima, az orosz származású Stepan Christanov és idén is koncertezik Bársony Bálint Hangutazók produkciója.

Fotó: 24.hu / Bielik István

A szervezők emlékeztetnek: az Everness Indián Nyár továbbra is gyermek- és a kutyabarát fesztivál – 14 éves korig a  belépés ingyenes, illetve szeretettel látják a jól nevelt házi kedvenceket. Részleteket ide kattintva talál, további képeket, élménybeszámolókat pedig itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik