Kultúra

Brutális rekordot döntött a Trónok harca évadzárója

A 7. évad utolsó epizódjának nézettsége még az évadnyitó történelmi csúcsát is túlszárnyalta.

Véget ért a továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendő Trónok harca (Game of Thrones) hetedik évada, melynek utolsó epizódját a tengerentúlon vasárnap este tűzte műsorra az HBO.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a premier óta kiderült, hogy vasárnap

világszerte mintegy 16,5 millióan követték élőben az évadzárót, amely ezzel a sorozat történetének legnézettebb részévé vált. A korábbi rekorder a hetedik évad nyitóepizódja volt 16,1 millió nézővel.

Ezek a számok a televíziós és az online nézettséget egyesítik, melyek közül az utóbbi nélkül sem akármilyen: 12,1 milliós nézettséggel büszkélkedhet a The Dragon and the Wolf című évadzáró. Ez 13 százalékkal magasabb a sorozat előző tévés nézőcsúcsánál, melyet a hetedik évad ötödik része tartott.

Megvolt a finálé, de most már essünk gyorsan túl a Trónok harca utolsó évadán is
Nem ez volt a legrosszabb évad, de most azonnal jöhetne a búcsúszezonon, hogy elfelejtsük és eltemessük jó emlékezetünkben a Trónok harcát. Spoilermentes évadkritika.

A Trónok harca folytatásával kapcsolatban jelen állás szerint annyi biztos, hogy a maga hat epizódjával a nyolcadik lesz a széria legrövidebb évada. Még júniusban merült fel, hogy akár egy évet is csúszhat a befejező szezon, így egyelőre az sem biztos, hogy jövő nyáron visszatérnek majd Havas Jonék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik