Kultúra

Stohl a BKK e-jegyrendszeréről humorizál a Dumaszínház videójában

Új operációs rendszert mutatott be a társulat. Vagy valami ilyesmit.

Aki életében akár csak egyetlen percet látott bármelyik Apple-terméket bemutató eseményből, az nagyon fog nevetni a Dumaszínház alábbi videóján. Aki egyetlen percet sem, az is.

Litkai Gergely Steve Jobs ikonikus fekete garbó-farmer-tornacipő szettjében lépett a színpadra, és úgy mutatta be a társulat következő évadjának a programját, mintha egy Apple operációs rendszer lenne (HumorOS – érted! Humor OS!), keynote-beszédjét jellegzetes grafikonos-statisztikás prezentációval illusztrálták, és közben sorra jöttek a bevágások a humoristákról, akik szintén fekete garbóban meséltek új stand-up bemutatóikról.

A humoristák mellett a videóban megszólalnak olyan fontos Dumaszínház-közeli (kamu)szereplők is, mint a felhasználói élménytervező (Stohl András) vagy Adorján, az ételtervező (Elek Ferenc).

A vezető jegypénztárost is megismerhetjük, aki elmeséli, hogy a jegyeket mostantól az Aston Martin mérnökei által tervezett ablakon át adja át, egy speciális szélkamrában kifejlesztett lyukon keresztül – így drasztikusan csökkent a jegykiadás közbeni légellenállás; ennek köszönhetően 148.6 százalékkal több jegyet tudtak kiadni, mint az előző évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik