Kultúra

Ha még ősszel is fesztiváloznál, akkor a Kerekdombon a helyed

Idén már másodszor rendezik meg Tallyán a kisfesztivált, amely filmvetítésekkel és változatos programokkal várja majd az érdeklődőket.

A júniusi nyárindító után ősszel visszatér a Kerekdomb Fesztivál, amelyet legközelebb szeptember 8-10. között rendeznek meg.

A helyszín Tállya, a tokaji borvidék egyik legszebb települése. A fesztivál összművészeti; a hangsúly a komoly-és könnyűzenei koncertek, a boros-és sportprogramok mellett ezúttal a filmeken is erős lesz. A fesztivál egyik legimpozánsabb helyszíne a Maillot-kastély, amely a gyerekprogramoknak és a filmes vetítéseknek ad otthont.

Három nagy tematikában vetítenek majd filmeket:

  • Tíz erős történet – Az Aegon Művészeti díj filmje
  • A Malter Filmfesztivál 2017-es rövidfilmjei
  • Egy kupac kufli (gyerekfilm szekció)

Az Aegon Művészeti díj filmjéről:

Portrék sorozata kedvenc hazai kortárs írókkal: Jászberényi Sándor, Krasznahorkai László, Kun Árpád, Németh Gábor, Spiró György, Szabó Róbert Csaba, Szilasi László, Térey János, Tóth Krisztina, Zoltán Gábor.

Az Aegon díj 2017-es döntős műveinek szerzői között van, aki fizikus lett volna, ha nem író, és egyenesen a gravitációt kutatta volna. Másikuk újságíró apja miatt már gyerekként tudta, a mondatok pénzért eladhatók. Van, aki legszívesebben minden könyvet szerzői fotó nélkül jelentetne meg, van, aki Moszulból, egy tank előtt cigizve kezd mesélni, egy másik pedig a csodás norvég hegyek tetejéről. Mesélnek életről, irodalomról, mesterekről és gyerekekről, a huszadik század mindent eldöntő fordulatairól és hogy mit képzeltek, milyen lesz írónak lenni.

További információt az esemény Facebook-oldalán találsz, a részletes programokért pedig kattints ide.

Forrás és nyitókép: Kerekdomb Fesztivál

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik