Kultúra

Mintha Orbánt pofozná a fiatal Orbán

"Mindenki boldog" és mindenki narancssárga. Egy új Ricsárdgír-videó időutazással.

Az Index-premier után az RTL Klub is közzétette az együttes politikai utalásokkal teli videoklipjét, amelyben meghatározó a Fidesz védjegyének számító narancssárga (tárgyak, narancssárgába öltözött emberek), a lepusztult helyek. A Ricsárdgír tagjai is narancsszínű huszárruhában vonulnak Budapest utcáin, miközben arról énekelnek, hogy “Magyarországon mindenki boldog”.

A klip főszereplője egy fiatal politikus, aki a fiatal Orbán Viktorra hasonlít, bár – a rendező szerint – ez sehol nincs konkrétan kimondva. A szakállas fiatalember egy nem nevesített, időutazó politikus. A videó Vissza a jövőbe-filmeket, Orbán-hasonmásokat (és Karinthyt) idéz, amikor a csalódott fiatalember a jelenben találkozik önmagával. A vége különösen ütős.

A zenekar Facebook-oldala szerint pénteken és szombaton a Balatonnál (Füred, Zamárdi) lép fel, miután csütörtökön telt ház előtt koncertezett az A38-on. A klipről csak annyit írtak, hogy egy nap alatt 35.000-en látták, ami “durva”. Még durvább, mert már több mint 56 ezren.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik