Kultúra

Azért van egy fontos dolog, amiért nem kéne Havas Jonnak összejönnie egy Targaryennel

Aki nem látta volna a Trónok harca hetedik évadának harmadik, azaz a múlt heti részét, az óvatosan olvasson. Spoileres sorok következnek. Nem vittük túlzásba, de azért akad olyan információ, amit nem szeretne lelőni a sorozat előtt.

A múlt heti Trónok harca epizód után a rajongók egy része majd kiugrott a bőréből, amikor végre, hat évad után, az utolsó előttiben találkozott Havas Jon Daenerys Targaryennel Sárkánykőnél. Daenenerys szövetségest lát Jonban, de szeretné, ha Jon meghajolna előtte. Jonnak meg ugye főleg a sárkányüveget bányászna, amin éppen Daenerys trónol.

A találkozás megtörtént, és a lelkes nézők talán többet láttak bele. Sokan szeretnék, hogy a két túlélő, a Stark fattyú és a vastrón örököse egymásba szeressenek. Nem mintha a pillantásokon kívül történt volna más is, de volt, aki már azt hallotta ki, hogy

Jon csókolja már meg Daeneryst.

Ez jól és logikusan is hangzik, csak éppen ne felejtsük el a családfát, hogy

Daenerys Targaryen és Havas Jon egészen közeli rokonok. 

Bár Jont sokáig hittük Ned Stark törvénytelen gyerekének, igazából Ned testvérének, Lyanna Starknak és Rhaegar Targaryennek a fia. Rhaegar pedig Daenerys jóval idősebb bátyja.

Vagyis Daenerys Targaryen Havas Jon nagynénje.

Cersei és Jaime Lannister sokáig (a hetedik évadban már tesznek rá, hogy ki nyit rájuk, ki leplezi le, hogy együtt alszanak a testvérek) titkolt szerelme miatt gondolhatnánk, hogy a rokoni kapcsolat kizárja Havas Jon és Daenerys Targaryen viszonyát, de bármi előfordulhat. A Targaryenektől sem áll távol a vérfertőzés, nem szívesen keverik a DNS-üket, Daenerys szülei, Aerys és Rhaella Targaryen is testvérek voltak.

Fotó: HBO

(Borítókép: HBO)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik