Kultúra

Két évadra visszatér a Will és Grace

Korábban csak egyről volt szó, de az NBC bejelentette, hogy hosszabb lesz a sorozat feltámasztása.
Kapcsolódó cikkek

Eldőlt, hogy két évados lesz a szeptemberben visszatérő Will és Grace folytatása. Az új részek figyelmen kívül fogják hagyni a népszerű sitcom 2006-os befejezését, amely 20 évet ugrott előre az időben.

A széria a sorozat korábbi összes részét rendező James Burrows fogja dirigálni az új epizódokat, melyekben természetesen a nagy négyes, azaz Eric McCormack (Will Truman), Debra Messing (Grace Adler), Sean Hayes (Jack McFarland) és Megan Mullally (Karen Walker) is visszatér szerepében.

Az 1998-2006 között futott sorozat egy meleg ügyvédről szól, aki New York-i lakását egy barátnőjével osztja meg. A műsor sokak szerint segítette a melegek elfogadását, beemelte ábrázolásukat a populáris kultúra főáramába, jóval azelőtt, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság elfogadta volna a melegek összeházasodásának jogát 2015-ben.

Eric McCormack szerint legfőképpen viccesek szeretnének lenni, de természetes kulturális és politikai témák is megjelennek majd a sorozatban. Debra Messing arról beszélt, hogy a transznemű, pánszexuális és queer identitással kapcsolatos kérdéseket is feszegetni fognak.

Az új részekben Will és Grace 2017-ben még mindig együtt él, közel szintén meleg barátjukhoz, Jackhez, valamint a narcisztikus és dúsgazdag Karenhez, aki Donald és Melania Trumphoz fűződő barátságával dicsekszik majd – emelte ki a Karent alakító Megan Mullally. A producer Max Mutchnick szerint ez a helyzet izgalmas lehetőséget rejt magában a különböző vélemények megszólaltatására.

A producer társával, David Kohannal együtt hangsúlyozta: azért hagyják figyelmen kívül a 2006-os befejezést – amely szerint az egymástól eltávolodott Will és Grace-t 20 évvel később felnőtt gyermekeik hozzák ismét össze -, hogy visszatérhessenek a négy karakter lényegéhez. Kohan úgy fogalmazott,

Sokkal jobban hiányzott nekünk a négy karakter közötti dinamika, mint a lehetőség, hogy lássuk, milyen az életük szülőként.

A Will és Grace új évadaihoz még egy rövid beharangozó videót is közzétett az NBC tévés hálózata:

Forrás: Coming Soon via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik