Kultúra

Folyik az adóforint a közmédiától Habony és Kálomista közelébe

Az MTVA vagyonkezelőjének honlapján frissítik a közmédiás megrendelések listáját időről időre, ebben szúrta ki a 444, hogy Habony Árpád és Kálomista Gábor köre járt a legjobban. A gyártói és szolgáltatói megrendelések között ott többek között Fábry Sándor cége is, 132 millióért gyártják a Kabarét és a BUÉK c. műsort.

A Megafilm (a Fidesz-barát Kálomista cége) 2017-ben egymilliárd forint feletti összegért kap megbízásokat az állami médiától – három produkcióért. Az 52 részes Tóth Jánosért, a Csak színház és más semmi harmadik évadáért, valamint az Egynyári kaland epizódjaiért.

A Kálomistával üzleti kapcsolatban álló Németh Gyula TV COM nevű cégével több mint négy év alatt 500 millió forintot nyertek, sőt, a Balatoni Nyár c. műsorokért 330 milliót kaptak mindössze 3 hónapra.

Ott van a listán Halkó Gabriella is, Jáksó László korábbi élettársa, ő Habonnyal ápol szoros kapcsolatot, az Apropó Médiát átadta üzlettársának, Blázy Andrásnak, jelenleg pedig a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója.

Az Apropó idén is közelíti az egymilliárdos megbízást, Maradj talpon!, A Dal, Noé barátai, Szólalj meg!, ezek vannak a listán. A Halkóval jó kapcsolatot ápoló HD TV is jól járt, négy műsorért (Esti kérdés, Ön is tudja?, Miért?, A Történelem és Magyar mindenkinek) szintén egymilliárd forint körüli összeget fizettek.

A Magyar Labdarúgó Szövetséggel öt évre 19 milliárdért szerződtek, NB 1-es meccseket közvetítenek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik