Kultúra

Még az eredetinél is menőbb a Despacito csellós változata

A vagány produkciót a filmzenéket is előszeretettel feldolgozó 2CELLOS követte el. Videó.

A spontán ötletek a legütősebbek: a két horvát csellista alkotta duó, a 2CELLOS, épp egy zágrábi stúdióban dolgozott, amikor poén gyanánt eljátszották Daddi Yankee és Luis Fonsi kikerülhetetlen slágerét, a Despacitót. A hirtelen felindulásból elkövetett feldolgozás annyira jól sikerült, hogy gyorsan fel is vették a csellós verziót, és egy videoklipet is forgattak hozzá egy közeli bárban, illetve a város utcáin.

Jó hangzású dal, élmény játszani. Mi így akartuk megmutatni, hogy mennyire élvezzük a zenélést és a nyarat.

– mondta a két zenész, Luka Sulic és Stjepan Hauser, akiktől íme a Despacito csellós feldolgozása:

A horvát páros 2011 óta készít albumokat: legutolsó anyaguk tavasszal jelent meg The Score címmel (a London Symphony Orchestra közreműködésével), és csupa filmzenei átiratot rejt: többek között a Trónok harca, a Schindler listája, A Gyűrűk Ura, a Titanic, A rettenthetetlen és a Gladiátor világhírű melódiáival.

Két csellista hozta össze a Gladiátor zenéjének leggyönyörűbb feldolgozását
És a zenéhez fantasztikus klipet is forgatott a 2CELLOS nevű duó, akik a videóban maguk is gladiátorokká változnak.

A két horvát előszeretettel bontja le a műfaji korlátokat, így náluk a klasszikus- és filmzenei kalandozások épp úgy megférnek, mint a rock és pop slágerek sajátos értelmezései. Elsőként Michael Jackson Smooth Criminal feldolgozásával hívták fel magukra a figyelmet, azóta pedig világszerte telt házas arénáknak játszanak, és több alkalommal Sir Elton John különleges vendégeiként léphettek színpadra.

A magyar közönség is találkozhatott már a 2CELLOS duójával, hiszen 2015. október 10-én a Papp László Budapest Sportarénában adtak fantasztikus koncertet – ahová ráadásul idén visszatérnek: december 16-án ismét a fővárosi arénában köszönthetjük majd őket.

Forrás: Sony Music

Ajánlott videó

Olvasói sztorik