Kultúra

Szexuális zaklatással vádolja a kaposvári színház színésznője az igazgatót

Helyreigazítás

Valótlanul állítottuk 2017. július 14-én megjelent „Szexuális zaklatással vádolja a kaposvári színház színésznője az igazgatót” című cikkünkben, hogy Érsek-Obádovics Mercédesz színésznő Facebook-bejegyzésében szexuális zaklatással és visszaéléssel vádolja a kaposvári Csiky Gergely Színház megbízott igazgatóját, dr. Fülöp Pétert, és hogy nyílt levélként neki címezte az idézett posztot. Ezzel szemben a valóság az, hogy Érsek-Obádovics Mercédesz készülő novellás kötetéből tett közzé egy részletet, mely teljes mértékben fiktív eseményeken alapszik. Az okozott kellemetlenségért dr. Fülöp Pétertől ezúton is elnézést kérünk.

 

Kedves Igazgató Úr, te pápaszemes kis lúzer geci! Nem jelentelek fel, bár megtehetném munkahelyi zaklatásért, facebook üzenetek fotóival áraszthatnám el a netet, amikben azt írod úgy nyalnál ki a konyhapulton hogy remegnek a lábaim stb.

– kezdi Facebook-bejegyzését Mercédesz Érsek-Obádovics a kaposvári Csiky Gergely Színház egyik fiatal színésznője.

A Érsek-Obádovics szexuális zaklatással és visszaéléssel vádolja a színház vezetőjét, bár a posztban az igazgató nevét nem írja le. Azóta már törölte Facebook-bejegyzését, ezért idézünk még egy kicsit bejegyzéséből:

“Te beteg lelkű szerencsétlen szánalmas kisf.szú senki, aki a pártok hatalmának játékszere vagy és egy hirtelen szélfordulásra ebben a szakmában soha helyed nem marad, mint ahogy soha nem is volt, nem jelentelek fel, mert a vallásom szerint Isten bizony nem bottal ver, mint Lúdas Matyi! Annál fájdalmasabb és kegyetlenebb lesz szembenézni bűneiddel Isten ítélőszéke előtt és kapod vissza az életben azt mit másoknak adtál. ” (…) “nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek, hogy fájt”(….) és megbocsátok, mert mélyen szánlak amiért szeretet nélküli a te életed, tartás, hit és erkölcs nélküli…. “

A hvg.hu megkereste az igazgatót, akinek Érsek-Obádovics a nyílt levelét címezte. Fülöp Péter megbízott ügyvezető igazgató, gazdasági és produkciós igazgató a színház honlapja szerint.

Fülöp tagadta, hogy a poszt egyetlen állítása is valós volna. Elmondta, hogy Érsek-Obádovics Mercédesz egyedi szerződéssel volt náluk, ezek a színdarabok viszont már lefutottak.

Fülöp még annyit mondott, hogy Érsek-Obádovics ellen jogi lépéseket fog tenni.

(kiemelt kép: MTI: Érsek-Obádovics Mercédesz játszik Josiana hercegnő szerepében Victor Hugo A nevető ember című drámájának főpróbáján a Győri Nemzeti Színházban 2012. december 11-én. A darabot Forgács Péter rendezésében 2012. december 15-én mutatják be.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik