Kultúra

Lesújtóan depressziósak lennének a Disney-mesék, ha 2017-ben játszódnának

Persze, a Disney-mesék időtlenek, már csak azért is, mert a legtöbb eleve több száz éves mesékre alapul – de gondoljunk csak bele, mi lenne, ha e történetek hősei a mai korban élnének? Egy brit művész, Tom Ward belegondolt, és az ötletelés eredményeképpen egy sor illusztráció született, a legtöbb elég kiborító: Micimackó cimborája, Tigris, Simba és Jázmin hercegnő tigrise, Rádzsa is cirkuszi állatként szomorkodna, Dumbo, szegény, árva lenne, mivel összes rokonát lemészárolták volna az elefántcsontért, Arielnek meg dupla uszonya nőne az óceán szennyezettségétől.

A Disney karakterei annyira ikonikusak, hogy azt gondoltam, a mai modern világba átültetni őket segítene, hogy friss szemmel nézzünk rájuk, és lehetőségem lenne rajtuk keresztül kommunikálni néhány nekem fontos ügyről, mint a cirkuszi állatok sorsa, a környezetszennyezés vagy az elefántcsont-kereskedelem.

– nyilatkozta Ward a Mashable-nek.

Alt Disney 2/12 #AltDisney

A post shared by Tom Ward Studio (@tomwardstudio) on

Megkérdeztem magam: mit csinálna a mai világban Tigris vagy Simba, vagy hogy egyáltalán beengednének-e az emberek egy fura, repülő kisfiút a szobájukba? A válaszok segítettek újabb ötletekhez újabb figurákról. Még a varázsszőnyegeket is ki kell porszívózni néha, Pinocchio orra pedig szelfibotként kulturális jelenséggé vált.

 

Wardnak kedvencei is vannak a sorozatból: A szépség és a szörnyeteg Gastonja és LeFouja a Pride-on például nagyon tetszik neki, de főként az Arthur-legenda újragondolását szereti nagyon, melyen, mint mondja, Arthur túlságosan el van foglalva a mobiljával ahhoz, hogy észrevegye a saját valós potenciálját az életben.

Alt Disney 12/12 #AltDisney

A post shared by Tom Ward Studio (@tomwardstudio) on

Alt Disney 11/12 #AltDisney

A post shared by Tom Ward Studio (@tomwardstudio) on

Alt Disney 5/12 #AltDisney

A post shared by Tom Ward Studio (@tomwardstudio) on

Tom Ward többi munkája az Instagramon vagy a Facebookon látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik