Kultúra

Kiderült, mikor kerül mozikba a Freddie Mercuryről szóló Queen-film

Egyszersmind az is eldőlt, hogy ki fogja játszani a filmben a doboslegenda Roger Taylort.

Utoljára novemberben érkezett hír a stílusosan Bohemian Rhapsody címen készülő Queen-moziról, amelyről akkor megtudtuk, hogy végül a Mr. Robot című hackeres drámasorozattal befutott Rami Malek kapta a főszerepet, azaz ő alakíthatja majd a filmben a fantasztikus Freddie Mercuryt.

A produkció ugyan még mindig gyerekcipőben jár, de a gyártó a 20th Century Fox és New Regency stúdiópáros már kitűzte a hivatalos premierdátumot, melynek értelmében

a Bohemian Rhapsodyt 2018. december 25-én fogják bemutatni.

További hír a filmmel kapcsolatban, hogy Malek után megtalálták a Queen dobosaként legendává vált Roger Taylor megformálóját is, aki az EastEnders című drámasorozatból és az X-Men: Apokalipszisből ismerős Ben Hardy lesz. A banda másik két tagját alakító színészt és a többi mellékszereplőt még keresik.

A produkció forgatókönyvén Anthony McCarten dolgozik, rendezni pedig a Közönséges bűnözőket és a legtöbb X-Men mozit is jegyző Bryan Singer fogja. A film a producere Graham King lesz.

A Queen-film beindulása több éves szenvedéstörténetnek tett pontot a végére, merthogy korábban a Sony is próbálkozott egy ilyen film tető alá hozásával, csakhogy az a projekt aztán végleg meghiúsult. Mint emlékezetes, ez lett volna az a verzió, amelyben előbb Sacha Baron Cohen, majd az ő visszalépését követően Ben Whishaw játszotta volna a Queen legendás frontemberét, csakhogy aztán a folyamatos “kreatív nézetkülönbségek” miatt a Sony utóbb feladta az egészet és inkább eladta a jogokat.

Forrás: IMDb via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik