Kultúra

A művészeti gyűjtemény miatt magyarázkodik az MTA

24.hu
24.hu

2017. 07. 04. 10:52

Korábban a témában:

Múlt héten derült ki, hogy bizonytalan időre raktárba helyezik a Magyar Tudományos Akadémia képzőművészeti gyűjteményét.

Az MTA most közleményében azt írta, hogy a gyűjtemény a vezetés határozott támogatását élvezi, amit többek közt az bizonyít, hogy éppen a közelmúltban kapott kiegészítő forrásokat szakmai feladatai ellátására.

A Művészeti Gyűjtemény kiállítótermeinek esetében a beázások immár állandó problémát okoznak. Az értékes műkincseknek helyet adó termek felújítása ezért az eddigi építészeti szakvélemények alapján elodázhatatlan feladat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Művészeti Gyűjteményt bárki is véglegesen be akarná záratni

– fogalmaztak.

A Művészeti Gyűjtemény állapota ráirányítja a figyelmet arra, hogy szükségessé vált az MTA Székházának teljes felújítása is.

Ennek előkészítése érdekében már 2014-ben megkezdte működését az MTA Székház Rekonstrukciós Szakértői Elnöki Bizottság, amelynek ez év áprilisi ülésén elhangzott, hogy a Művészeti Gyűjtemény vezetőjének együttműködésével intézkedési terv készült a terek kiürítéséről és a képek ideiglenes elhelyezéséről is. A képek egy részét az Elnöki tanácsteremben és a Képes teremben helyezik majd el, s a nagyközönség számára havonta egy alkalommal továbbra is láthatóak lesznek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.