Kultúra

James Bond is saját univerzumot kaphat

A hírek szerint a 007-es is elkaphatta a Marvel-lázat.

Hollywoodban egy ideje az univerzumépítés az új őrület. Már nem szimpla filmek és folytatások vannak, hanem egymásba fonódó, monumentális franchise-ok, amelyeket szépen el lehet szövögetni az idők végezetéig – de legalábbis addig biztosan, amíg jegyet váltanak rá a rajongók. Éppen James Bondot, a filmtörténet leghosszabban hömpölgyő franchise-ának hősét kerülné el ez a Marvel által beindított láz?

Nagyon úgy tűnik, hogy ő sem ússza meg, hisz a producerek állítólag már erősen fontolgatják ezt a lépést

Azt hallottam, hogy Broccoliék elkapták az Univerzum-lázat és elkezdenék felderíteni a Bond-franchise egyéb szegleteit… mindezt egymással párhuzamosan futtatva

írta Jeff Sneider, a belsős hollywoodi infókra vadászó The Tracking Board egyik riportere.

Hogy pontosan miként nézne ki egy ilyen Bond-univerzum, arról még nem volt szó, de nyilván sokféle lehetőséget tartogat: például külön filmeket kaphatnának egyéb 00-ás ügynökök is. Lehet, hogy Broccoliék az előremenekülés taktikájával próbálnának átbillenni a holtponton, jelenleg ugyanis elég nagy a huza-vona Bond háza táján: még azt sem lehet tudni, ki lesz a következő 007-es, bár úgy fest, hogy ez egyszer már visszavonult Daniel Craig nyitott a folytatásra.

Az is megosztó kérdés lehet persze, hogy örülnünk kellene-e egyáltalán a bővítésnek.

Mert őszintén szólva, kezd már kicsit unalmas lenni ez a nagy univerzumépítősdi, de amíg bombaüzlettel kecsegtet, addig nyilván nem fog alább hagyni a trend.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik