Kultúra

Fontos dolog történik épp, amire nagyon sokan vártak

Két szó robbant be 1997-ben: OK Computer. Húsz évvel ezelőtt a fogyasztói társadalom és a globalizáció könyörtelen, keserű kritikáját adta 53 percben egy oxfordi zenekar, a Radiohead. Ebből a 12 számos albumból pillanatok alatt hivatkozási pont lett, az OK Computer keltette hullámon sodródva alakultak zenekarok, lettek

Thom Yorke-ék mindig is ódzkodtak a Best of album kiadásától, el is tolták maguktól ezt a kiadók által kötelezően erőltetett, söpörjünk be még több pénzt a legnagyobb slágerekből formát, viszont meglépett egy, a Radiohead imidzséhez, gondolatvilágához szokatlan dolgot: idén június 23-án újra megjelentette legnagyobb sikerű és hatású albumát.

Persze ezt is amolyan Radiohead-stílusban. Az eredeti (és újrakevert) 12 szám mellé még 11-et rápakoltak az OK Computerre, és nem csak olyan B-side-okat, amiket amúgy minden magára valamit is adó Radiohead-rajongó ismer.

Két új klipet is készítettek. Az egyik az I promise:

A másik pedig a Man of War:

Tök mindegy, hogy 1997 vagy 2017, az OK Computer itt maradt velünk. Lehet persze utálni Thom Yorke hisztis fejhangját meg a depresszív hangulatot, de talán 2017-ben is adhatna ennek az albumnak még egy esélyt az, aki eddig két kézzel hárította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik