Kultúra

Csíped a veterán autókat? Akkor holnap Dunakeszin a helyed

Szombaton rendezik a Veterán Jármű és Retro Találkozót, ahol 40 éves autók kerülnek majd a figyelem középpontjába.

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Veterán Jármű és Retro Találkozót Dunakeszin a Katonadombon, ahol külön figyelmet szentelnek az idén 40 éves város tiszteletére a 40 éves járműveknek.

Június 17-én egy rendkívüli időutazásra hívnak és várnak minden kedves érdeklődőt, hiszen a Veterán Jármű és Retro Találkozó keretein belül oldtimer autók, motorok, mezőgazdasági gépek lepik el a Katonadombot. Sőt, a járművek tulajdonosai az autójukhoz is öltöznek, korabeli ruhákban látogatnak az ország minden tájáról Dunakeszire, egy izgalmas, színes forgatagot létrehozva a Katonadombon.

Tekintve, hogy Dunakeszi idén 40 éve, azaz 1977. április 1-jén nyerte el a városi rangot, a találkozón külön figyelmet szentelnek majd az 1977-es járműveknek, ők ugyanis egy pont köré csoportosítva lesznek kiállítva.

A találkozó részeként idén a Kemencei Erdei Kisvasút is a városba érkezik, valamint cséplés bemutatóra és kamion szimulátorra is számíthatnak az érdeklődők. Azok pedig, akik nem csupán néznék, de ki is próbálnák, hogy milyen egy igazi veterán járművel utazni, felülhetnek az ingyenes veterán buszjáratra, mely minden órában elviszi az érdeklődőket egy körre (a buszjárat pontos indulási helyéről és idejéről a rendezvény helyszínén lehet majd érdeklődni).

Ami pedig a színpadi programokat illeti: 15.30-tól zenél Csipesz és Bandája, 18 órától pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar.

Retro lesz ám ez a javából június 17-én Dunakeszin a Katonadombon, kapunyitás 9 órakor.

Forrás: Dunakeszi.hu, nyitókép: Classic Motorsport Club

Ajánlott videó

Olvasói sztorik