Kultúra

Bochkor: „Nem kell minden fronton harcolni”

Bochkor Gábo (bochkor gábor, )
Bochkor Gábo (bochkor gábor, )
„A média egyre kevésbé piaci alapon működik” - mondja a műsorvezető, aki hiányolja a magyar kereskedelmi rádiókból a vitákat.

A műsorvezető nem hagyná el a rádiózás világát, azt tekinti elsődleges hivatásának és élvezi, amit csinál. Ugyanakkor a Hetek című közéleti hetilapnak azt mondja, ő is töri a fejét azon, milyen vállalkozásba kezdhetne, hogy több lábon álljon. Szívesen nyitna vendéglőt, és azt is elárulja, hogy párja (Várkonyi Andrea) pedig most végzi a pszichológia mesterszakot, ő azon a pályán tervezi a jövőjét. Neki nem könnyű mással is foglalkoznia, eléggé lefárad, mert hajnalban kel, adás után pedig még 2 órát a másnapi adással foglalkozik.

 Fél 1 körül hazakeveredek, ilyenkor muszáj 2 órát aludnom, mert délután én megyek a suliba a lányunkért. Ott apának kell lenni, vitálisnak kell lenni, ilyenkor főzök, meg viszem őt mindenfelé.

A magyar kereskedelmi rádiók műsoraiból hiányolja a vitákat. A németeknél a kereskedelmi csatornáknál is vannak vitaműsorok, valóban ütköztetik a különböző véleményeket mindenféle témáról.

Ezeknek a magyar megfelelőiben viszont nincsenek érdemi viták. A véleménytáborok között ma óriási szakadék van, nagyon nehéz előidézni ma azt a felismerést, hogy léteznek közös pontok is akár. (…) A legnagyobb feladat mindig az, amikor a legnagyobb tömeget akarod elérni. Sokkal könnyebb egy szegmentált rádió dolga. Értelmes tartalmat szórakoztatva, fogyaszthatóan, és mégse túl primitíven tálalni – ez nagyon nagy kihívás.

Bochkor nem ért egyet Friderikusz Sándorral, aki a közelmúltban élesen bírálta többek között Till Attila TV2-s szereplését. Szerinte „nem kell minden nyilvános fronton harcolni”. A szórakoztató műfajban dolgozó műsorvezetők felelőssége éppen az, hogy nem állnak bele ezekbe a vitákba.

Ne tőlünk kérjék ezt számon: mi a szórakoztató műfajban dolgozunk, tehát elsődlegesen az a dolgunk, hogy felvidítsuk, néha elgondolkodtassuk kicsit az embereket, semmi több.

A műsorvezető e ponton felidézte, hogy amikor nemrég a Music FM-ben hosszabban beszéltek Donald Trumpról, SMS-ek tucatjait kapták, amelyek azt kifogásolták, hogy politizálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik