Kultúra

Nem lehet elég korán elkezdeni: a Gyerek Sziget is menő idén

Oké, hogy az "igazi" Szigetre még bőven ráér kijárni a gyerek, de azért a Hajógyárin már most is akad nekik izgalmas program: jön a Gyerek Sziget.

Míg augusztusban a felnőtt fesztiválozóké, addig júniusban a gyerekeké a Hajógyári-sziget. A hónap hétvégéi biztosítják, hogy legyen hova vinni a gyereket egy kis energia-levezetésre: az ingyenes Generali Gyerek Szigetnek e hét végén már a második hétvégéje jön.

A hétvégét Szalóki Ági nyitja, érkezik egy új színdarab, A királykisasszony cipője a Kalimpa Színház előadásában, fellép a Bolba Éva és a Jazzterlánc zenekar, ők a jazz-zel kezdik a kicsik zenei nevelését. Vasárnap Varró Dániel és Radványi Balázs kezdik a napot Akinek a kedve dalos című műsorukkal, utána a Lashe Shave zenekar és Balogh Fruzsina tart roma táncházat,  délután a Holddalanap lép fel, majd Bársony Bálint és Korzenszky Klára Hangszersimogató koncertje várja a családokat.

A kalandosabb kedvű gyerekeket a FIRELIFE Erdőtüzes Akadálypálya várja, itt az ügyességüket, memóriájukat, kreativitásukat is próbára tehetik. Most utoljára nyílik ki a Varázs-sziget Drámasátor, ahol az apróságok ördöggé, tündérré, királyfivá válhatnak. De az sem elhanyagolható lehetőség, hogy az internetkor gyermekei megismerkedhetnek a távközlés kezdeteivel: az 1957-ben alapított Ganz Rádióklub SE szereléssel, morze-próbával, rádió-irányméréssel várja a jelentkezőket, míg a mozgékonyabbaknak ott a Dechatlon Sport Park, ahol a mozgás mellett ajándékokat is nyerhetnek.

A Suli Szamuráj Pont a hátfájós és izgulós gyerekeknek kínál egyedülálló masszázs programot és titkos tippeket arra, hogy hogyan juthatnak energiához, ha elfáradtak. Ezen kívül jelen lesz a Pom-Bär maci, az UNICEF Gyereksarokban pedig játékos formában, kvízek, mókás foglalkozások segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekjogokkal és a világ gyerekeinek helyzetével. Emellett kinyit a hétvégén a Kézműves Palota, a Modellezők tere, a Mozgás Akadémia, a Jana Baba Játszóház, a Rossmann Ringató Liget, a Cserkész Kalandsziget, a Színes falu, az Állatsimogató, a Generali KRESZ-park, a Csodák Palotája, az Eleven Park, a Karamella Poronty Cirkusz is. Részletes program a Gyerek Sziget honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik