Kultúra

Libanon betiltaná a Csodanőt

A cenzúra oka, hogy izraeli a Wonder Woman főszereplője.

A libanoni gazdasági minisztérium felszólította az ország nemzetbiztonsági ügynökségét, hogy tiltsa be a Wonder Woman című amerikai kalandfilmet, mert a főszereplő, Gal Gadot izraeli.

Egy magas rangú biztonsági tisztviselő azt mondta, ez még nem hivatalos. Ahhoz ugyanis egy olyan testület ajánlása kell, melyben hat minisztérium képviselői foglalnak helyet.

Bejrút utcái már tele vannak a híres képregény élőszereplős változatának plakátjaival. Szerdán már premier előtti vetítés is lesz. A filmet hivatalosan június 1-jén, csütörtökön mutatják be.

A 32 éves Gal Gadot az Izrael középső részén fekvő Ros Haajinban született, és jelenleg Bar Refaeli után ő a második legjobban fizetett izraeli modell és színésznő.

A Halálos iramban-sorozattal vált világszerte ismertté. Mint minden izraeli állampolgár, Gadot is szolgált az izraeli hadseregben, 2007-ben őrmesterként szerelt le.

Libanon jogilag a mai napig hadban áll Izraellel. Évtizedek óta törvény tiltja az izraeli termékek, a libanoniak Izraelbe utazását vagy bármilyen kapcsolatot izraeli állampolgárokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik