Kultúra

Garázsband Fesztivál – rendhagyó tehetségkutató

Csaknem ötven zenekarból választották ki azt az ötöt, amely pénteken a Müpában léphet fel.

Egy estére ismét a zenéé a főszerep a mélygarázsban, újra megrendezi tehetségkutatóját a Müpa, amely így kíván teret adni a feltörekvő zenekaroknak. Csaknem ötven zenekar közül a Müpában idén fellépő művészekből összeállt zsűri (Bocskor Bíborka, Jónás Vera, Hrutka Róbert, Little G Weevil és Jamie Winchester) választotta ki az öt fiatal fellépő együttest.

Idén a pályázatokból az Idegen, a Köpönyegforgatók, a Mongoose Limit, a Shaibo és a Sorbonne Sexual került ki győztesen. Ők léphetnek színpadra.  A Garázsband Fesztiválon legtöbb közönségszavazatot begyűjtő együttesre értékes díjak várnak. A kiválasztott zenekarok 40-40 perces önálló koncertet adhatnak a Garázsband Fesztiválon, amelyre a belépés ingyenes.

21.00 — 21.40           IDEGEN

22.00 — 22.40           Shaibo

23.00 — 23.40           Sorbonne Sexual

00.00 — 00.40          Mongoose Limit

01.00 — 01.40           Köpönyegforgatók

A négytagú Idegen együttes alig egy év alatt lett szobazenekarból a hazai alternatív színtér egyik új szereplőjévé nőtte ki magát. Az alapvetően rockzenei ritmusokra épülő dalok dzsessz és latin elemekkel vegyülnek, debütáló kislemezük, a Fekete doboz idén februárban jelent meg.

A Köpönyegforgatók zenekar tavaly decemberben mutatkozott be a Gozsdu Manó Klubban, zenéjük elegáns és modern, retro funk-rock elemekkel tálalt popzene.

A 2011-ben Kaposváron alakult Mongoose Limit dzsesszes soft rock stílust képvisel. Első albumuk idén februárban egy miniturné kíséretében jelent meg.

A Shaibo zenekar egy éve alakult, tavaly év végén jelent meg első kislemeze, a Corallium, a csapat dalaira a kifinomult dzsesszes-soulos pop jellemző.

A debreceni gyökerű Sorbonne Sexual pszichedéliával vegyített stoner dzsesszt játszik. Második albumuk (Kifutás) bemutatója néhány nappal a garázsbandes fellépés után lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik